Bu gıdalar kalp krizi riskini önemli derecede azaltıyor

Bu gıdalar kalp krizi riskini önemli derecede azaltıyor

Kalp en önemli organlarımızdan biridir fakat en çok yorulan organ da kalptir. Stres ve sağlıksız diyetler kalbe iyi gelmiyor.

Kalp en önemli organlarımızdan biridir fakat stres ve sağlıksız diyetler kalbi yoran önemli bir etken. 

Yediğimiz aşırı yağlı yiyecekler, kalbin düzgün çalışmasını önleyen kolesterol düzeyini arttırıyor. Bunun yanında tüketilmesi gereken bazı gıdalar, kan damarlarını temizliyor ve olası bir kalp krizi riskini azaltıyor. 

Balık
Somon, uskumru, mezgit ve diğer yağlı balıklar, aritmi ve damar sertliği riskini azaltıyor. Haftada 2-3 kez balık tüketmek gerekiyor. 

Çilek
Yaban mersini ve çilek, kan basıncını düşürür ve kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur. 

Sızma zeytinyağı
Günde sadece birkaç kaşık zeytinyağı, kötü kolesterol seviyesini ve şekeri düşürür.

Sarımsak
Damarları genişletir, kan basıncını düşürür, damar sertliğinin oluşmasını önler. 

Yeşil çay
Günde bir fincan yeşil çay içmek, kolesterol oluşumun engeller. Ayrıca yeşil çay, metabolizmayı arttırır ve aşırı kilo alımını önler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.