Bu hareketleri yaparsanız daha rahat uyursunuz

Bu hareketleri yaparsanız daha rahat uyursunuz

İşte daha kolay uyumanıza yardımcı olacak 5 hareket

Uyku problemleri en çok rastlanan rahatsızlıklardan biri. Uyumadan önce bu hareketleri tekrar ederek bu problemden kurtulabilirsiniz. İşte daha kolay uyumanıza yardımcı olacak 5 hareket...

Ayaklarınızı duvara kaldırın

Sırtınızın altına yastık koyarak ayaklarınızı duvara doğru kaldırın. Topuklarınızın ve dizlerinizin aynı hizada olmasına dikkat edin. İki dakika bu şekilde kalın. Daha sonra bir sağa bir sola olmak üzere bacaklarınızı hareket ettirin.

Yüz üstü yatın

Midenizin üzerine bir yastık koyun ve ellerinizi sırtınızda birleştirin. Derin bir nefes alarak arkaya doğru eğilin ve ayaklarınızı tutmayı deneyin. Bu hareketi yaparken ellerinizin sırtınızda kalması önemli. 5-10 kere tekrar ettikten sonra rahatlamak için ellerinizi indirebilirsiniz.

Bacaklarınızı açın

Önünüze bir yastık alın ve bacaklarınızı açarak oturun. Bacaklarınızı gerin ve derin bir nefes alın. Yavaş yavaş aldığınız nefesi verirken başınızı yastığa koyun ve ellerinizi ileri doğru uzatın. 

Bağdaş kurun

Sırtınıza bir yastık koyun ve geriye doğru uzandıktan sonra bağdaş kurmayı deneyin. Avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde iki yanınıza koyun ve derin derin nefes alın.

Vücudunuzun açısını değiştirin 

Sırt üstü yatarken önce kalçalarınızla birlikte bacaklarınızı sağa doğru yatırın. 1 dakika boyunca böyle kaldıktan sonra aynı hareketi sola doğru uygulayın ve 1dakika da bu şekilde kalın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.