BU mu ŞU mu O mu

Yemek pişirirken zeytinyağı mı, Ayçiçek yağı mı, yoksa Hindistan cevizi yağı mı kullanmalısınız? 

Tüm sıvı yağlar %99 u yağdan oluşur. 2 tatlı kaşığı sıvı yağ ortalama 100 kaloridir. Doymuş yağlar kalp-damar sağlığını tehlikeye atarken, çoklu doymamış yağlar tehlikeyi azaltır. Tekli doymamış yağlar ihtiyacınız kadar kullanıldığında ve pişirme yöntemlerine dikkat edildiğinde iyi kolesterolün ( HDL) nin yükselmesini destekler. 

Zeytinyağı: Doymamış yağ asidi içeriğine sahiptir. Sağlıklı yağ olsa bile kalorisi yüksek bir besindir. Yemeklerde ve salatalarda çok fazla olmayacak şekilde tüketilmesi sağlığı olumlu etkilemektedir.

Ayçiçek yağı: Tekli doymamış veya doymuş yağlardan daha fazla ‘omega6 yağ asidi’ içerir. Bu nedenle vücudunuza uygun kontrollü bir beslenme programı ile istenilen ölçüde tüketildiğinde kandaki kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Aksi takdirde gereğinden fazla alındığında özellikler abur- cubur diye adlandırdığımız besinlere yer verildiğinde, vücuttaki yağ asitlerinin dengesizliğine neden olabilir. Bu da oldukça tehlikelidir. 

Hindistan cevizi yağı: bu yağın %87 si doymuş yağdır. Çok küçük bölümü tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerinden oluşur. İçindeki doymuş yağ asitlerinin bir kısmı da orta zincirli yağ asitleridir. Kalp damar sağlığı için çok önemlidir. Ancak aşırı tüketmemek gerekir. Çünkü kolesterol artışına neden olabilir.

                                                                     KAZANAN  ZEYTİNYAĞI 

Kazanan Zeytinyağı Kalp dostu tekli doymamış yağ asitleri ve E vitamininden zengindir. 

Kazanan Ayçiçek yağı :/ 

Kazanamayan : Hindistan cevizi yağı. ☹ Yapılan birçok araştırma Hindistan cevizi yağının sözde faydalarını desteklemiyor. İngiltere de kolesterol yükselten yağlar listesinin içinde yer alıyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.