Bu transfer Süper Lig'i sallar

Bu transfer Süper Lig'i sallar

Resmi teklif yapmaya hazırlanıyorlar.

Beşiktaş 20 yaşındaki genç yıldız Yusuf Yazıcı için Trabzonspor'a resmi teklif yapmaya hazırlanıyor.

Karadeniz ekibiyle iyi ilişkileri bulunan İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi’nin bu transferde bizzat rol alacağı belirlendi. Yusuf Yazıcı’ya karşılık para ve oyuncu vermeyi planlayan Beşiktaş; Gökhan İnler, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek, Veli Kavlak ve Aras Özbiliz gibi isimleri takasta kullanmak istiyor.

Beşiktaş’ın, Trabzonspor alt yapısından yetişen ve sezonun ikinci yarısında oynadığı futbolla A Milli Takım’a kadar yükselen Yusuf Yazıcı’yı kadrosuna katmanın hesaplarını yaptığı belirlendi. Jose Sosa ayrıldıktan sonra 10 numaraya dayalı bir oyun düzeni kuramayan siyah-beyazlıların, 20 yaşındaki yetenekli futbolcu için Karadeniz ekibinin kapısını çalmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Trabzonspor camiası ile iyi ilişkileri bulunan İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi’nin, Yusuf Yazıcı transferinde bizzat rol alacağı öğrenildi. Bu transferde Karadeniz ekibine para artı oyuncu vermeyi planlayan siyah-beyazlılar; Gökhan İnler, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek, Veli Kavlak ve Aras Özbiliz gibi isimleri takasta kullanmak istiyor.

Tamamen takas yoluyla veya bir miktar para ve 1 ya da 2 oyuncu vererek bu transferi bitirmeyi hedefleyen siyah-beyazlılar, Trabzonspor Yönetimi’nin izni olmadan Yusuf Yazıcı ile görüşmeyecek. Sözleşmeli futbolcuların önce kulüpleriyle görüşerek yol haritası çizen Beşiktaş, olumlu yanıt gelmesi halinde Yusuf Yazıcı ile masaya oturacak. Bu transferin önce bonservis kısmını çözmek isteyen siyah-beyazlı yönetim adına görüşmeleri yürütecek olan Ahmet Nur Çebi’nin kısa bir süre önce Trabzon’a gittiği ortaya çıktı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in ise bu transferin içerisinde gözükmek istemediği öğrenilirken, Trabzonspor camiasının bir üyesi olduğu için konuyu tamamen yönetime bıraktığı aktarıldı.

31 maçta 8 gol, 13 asist

Yusuf Yazıcı, Trabzonspor formasıyla toplam 31 resmi maçta forma giydi. 20 yaşındaki futbolcu, 2015-16’da 9 maçta sahaya çıktı, 2 gol ve 3 asiste imza attı. Yusuf geride kalan sezonda ise 22 karşılaşmada 6 gol ve 10 asist kaydetti. Trabzonspor’la 2022’ye kadar sözleşme yenileyen genç yıldızın son 2 yıldaki toplam istatistiği 31 maç, 8 gol ve 13 asist olarak gerçekleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.