Buca Belediye Meclisi’ne Buca trafiği damga vurdu

Buca Belediye Meclisi’ne Buca trafiği damga vurdu

Buca Belediyesi Şubat Ayı Meclisi Başkan Erhan Kılıç idaresinde yapıldı.

Gerçekleştirilen Buca Belediyesi Şubat Ayı Meclisine Buca trafiği damga vurdu. AK Partili ve MHP'li Meclis Üyeleri Buca trafiğine yönelik eleştirilerde bulundu. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise cezaevinin kalkması ve Buca Metrosu’nun yapılmasının ardından trafikte bir miktar rahatlama meydana geleceğini belirtti. Buca’da yola göre ev değil eve göre yol yapılmış olduğuna dikkat çeken Kılıç, trafiği rahatlatacak plan çalışmaların yapıldığını kaydetti. CHP’li Kazanoğlu ise benzin zamlarına tepki göstererek, “Aslında AKP kökünden çözdü trafik sorununu, mazot fiyatlarından araç yola çıkamıyor, yola gerek yok. Biraz daha zam yapsın AK Parti, sorun çözülecek, az daha sabredin. Zamlardan sonra arabaları bırakıp at kullanmak lazım” çıkışında bulundu.

Katı atık bedellerine zam yapılmaması ve aynı bedellerle devam edilmesi meclis gündemine geldi. 2022 tarifesi olan 34.75 TL yerine 2021 yılı tarifesi 27.75 TL olmasına yönelik Başkanlık önergesine bazı meclis üyeleri zimmet gerekçesiyle karşı çıktı. CHP Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu’nun, “geçirelim en fazla 300’er bin lira zimmet çıkar çıkar, kamu yararı” çağrısı üzerine önergenin komisyonlarda görüşülerek Pazartesi günü meclis gündemine alınmasına karar verildi.

buca-meclisinde-trafik-atismasi-biraz-daha-zam-yapin-sorun-cozulecek-h102976-bf381.jpg

BAŞKAN KILIÇ, “BENZİN İSTASYONUNUN AKIBETİNE SİZ KARAR VERİN”

Belediyeye ait olan benzin istasyonunun satışı ya da kiralanması ile ilgili sürecin belirsizlikte kaldığı ve uzadığı gerekçesiyle AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu tepki gösterdi. Eleştirileri dinleyen Başkan Erhan Kılıç “Buranın ne yapılacağıyla ilgili önce bir komisyon kurulmalı, karar alınması gerekir. Meclis karar verir, ama burada ne yapalım konusunda açıkçası ben buna siz karar verin istedim, ben karışmayayım istedim. Burayı ne yapmak istiyorsunuz, kendi aranızda konuşun komisyon oluşturun. Burayla ilgili ne yapılması belediye açısından iyi olacaksa onu yapalım. Bu komisyona da harici bir komisyon olacağı için gelmek isteyen her meclis üyesi gelmeli, karar mekanizmasında etkili olmalı. Ben belgeyle ilgili ne isterseniz yaparım, hemen belgeleri hazırlatırım. Ben sordum bununla ilgili ne yaptınız dedim, gruptakiler şahit” dedi.

“TRAFİKLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

AK Parti Meclis Üyesi İsa Nezir, trafik sorunuyla ilgili çıkışta bulunarak, “Buca’da trafik sorunu var. Cezaevi kalkacak, bununla ilgili trafiği rahatlatacak bir planınız var mı” diye sordu. Trafikle ilgili gelen eleştirilerin ardından konuşan Başkan Kılıç, “Cezaevinin kaldırılması, yolun trafiğe açılması için yaptığımız çalışmalar ortada, cezaevi kaldırılıp Menderes Caddesine paralel olan yol trafiğe açılınca, trafiğimizde bir miktar rahatlama olacak. Şehitler Parkı’nın oradaki yolla ilgili imar yoluysa biz bunu açarız, yasal olarak imar yolu, yol açılması gerekli. Gerçekten bir keşmekeş yaratıyor orada, o yolun açılması lazım. Bunların tamamı UKOME’nin yani Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Valiliğin de içinde bulunduğu kurulun kararıyla açılabiliyor. İhtiyaç var ve biz bunu açalım dedik ama henüz bir karar alınmış değil. Bazı çekinceler var, UKOME’den olur aldığımız anda açılacak. UKOME bir çalışma yapıyor, cevap geldiğinde gereği yapılır, yol açılır. Buca trafiğiyle ilgili önce kenti planlamak lazım. 35-45 yıl önce yapılan planlar var ve bu planlarda yola göre ev değil eve göre yol yapılmış, trafiği rahatlatacak planlar yapmak gerekiyor. Bu planlarla yeni açılacak yollar yapmak lazım. Bu planları yaptınız, uygulamaya girmesi, büyük yolların açılması belli bir zaman. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve tüm bürokratları, daire başkanlarıyla bir toplantı yaptık, Buca trafiğiyle ilgili ne yapabiliriz dedik, onların da planları var. Tek yön çalışması gündeme geldi. Otobüslerle ilgili sorun olabileceği söylendi. Çalışmalarımız devam ediyor. Otobüslerle ilgili çalışmaların çözümü bulunduğu takdirde etkili bir çalışma olacak. Bununla ilgili bir çalışma yapılacak” açıklamasında bulundu.

“ARABA DEĞİL AT KULLANMAYA BAŞLAYALIM”

CHP’li Taner Kazanoğlu ise benzin zamlarına tepki göstererek, “Aslında AKP kökünden çözdü trafik sorununu, mazot fiyatlarından araç yola çıkamıyor, yola gerek yok. Biraz daha zam yapsın AK Parti sorun çözülecek, az daha sabredin. Zamlardan sonra arabaları bırakıp at kullanmak lazım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.