Buca Çocuk Meclisi sanata damgasını vurdu

Buca Çocuk Meclisi sanata damgasını vurdu

Buca Çocuk Meclisi’ni oluşturan minik Bucalı çocukların ilk faaliyeti kendi hazırladıkları pandomim ve kukla gösterimi oldu.

 

Kent yönetiminde etkin çalışmalar yaparak Buca Belediyesi’nin ‘Daha yaşanabilir bir Buca’  yaratma hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Buca Kent Konseyi, geleceğimiz olan çocukların yaşadıkları kentte aktif rol oynayabilmesi için Buca Çocuk Meclisi’ni oluşturdu. Spordan sanata, eğitimden kültüre her alanda geliştirecekleri projelerle Buca’nın geleceğine yön vermek için çalışmalar yapacak olan Çocuk Meclisi’nin ilk çalışması sanat üzerine oldu.

10 Bucalı çocuğun yönetiminde oluşturulan Buca Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Karnaval Oyuncuları ile birlikte tiyatro grubu oluşturdu. Sanatın başkenti olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi’nin katkılarıyla oluşturulan tiyatro grubu pandomim ve kukla gösterileri ile renklendirdikleri tiyatro oyunlarını Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde sahneledi. Bucalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyun izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Buca Çocuk Meclisi’nin hazırladığı tiyatro gösterimi öncesi konuşan Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar, Buca’nın kalkınması ve sorunlarının çözümünde çocukların parlak fikirlerine büyük önem verdiklerini, hazırlayacakları projelerle Buca’nın gelişimine güzel bir ivme kazandıracaklarına inandıklarını söyledi.     

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.