Buca Tutin ile Kardeş Şehir Oluyor

Buca Tutin ile Kardeş Şehir Oluyor

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül Yönetim Kurulu Üyelerinden Fuat Nezir, Turgut Güneş ve Buca'da yaşayan Boşnaklar dan Buca Belediye Başkanı Levent Pirirştina'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret'te Buca Belediyesi ile Sırbistan'ın Sancak Bölgesinde yer alan ve Buca da yaşayan Boşnakların çoğunluğunun geldiği 'Tutin' İlçesi ile kardeş şehir olması da konuşuldu.

Ziyaret sırasında konuşan İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül şunları söyledi; Bosna'dan veya sancak bölgesinden İlçeler'le kardeş şehir olma çalışmaları Kemal Baysak başkanımız döneminde başladı, yönetim olarak bizlerde bu yolda Buca'da yaşayan Boşnakların büyük bölümü Sancak Bölgesinde yer alan 'Tutin'den göç eden ailelerden oluşuyoronun için Buca mızın Tutin ile kardeş şehir olmasını istiyoruz.Sizin Buca Belediye Başkanı olmanız bizler için çok önemli, çünkü sizler bugüne kadar biz Boşnaklara çok destek oldunuz ve oluyorsunuz. Gecen yıl Srebrenitsa anma törenlerine Srebrenitsa'dan anneleri getirdiniz, Bosna da ki sel felaketine yardım ettiniz size çok teşekkür ediyoruz. İzmir Bosna Sancak Derneği olarak, Türkiye Bosna Hersek Federasyon aşkanlığı'na Buca'dan Suat Neziri Derneğimizin adayı olarak çıkardık, ve çalışımalarımız bir Bucalı yı İzmirli yi Federasyon başkanı yaptırmak dedi.

Buca Belediye Başkanı Leven Piriştina'da görüşmede şunları söyledi; Her şeyden önce şunu belirteyim Suat Nezir'in Federasyon Başkanı olmasın tabiki isterim ve Seçildiği taktirde Buca Belediyesi olarak elimizden gelen yardımları Ferdeasyon aracılığı ile Balkanlarda yaşayan Boşnak hemşehrilerimize yapacağız.Sırbista'ın Sancak bölgesi'nde yer alan Tutin İlçesi ile kardeş şehir olmamız konusunda da görüşmelere başlayalım tabiki Buca'da yaşayan boşnakların çoğunluğunun Tutin den göç ettiğini biliyorum dedi.

Görüşmenin ardında İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül Bosna sancak derneği'nin simgelerini taşıyan tabak ile Karadağ'da yaşayan Boşnakları anlatan kitab hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.