Buca'da CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Eğitimi

Buca'da CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Eğitimi

Buca Belediyesi, CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri konusunda eğitim düzenledi. İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Gülnur Balcıoğlu, “İyi bir özgeçmiş ne çok uzun ne çok kısa olmalıdır” dedi.

Kurduğu istihdam birimiyle yüzlerce kişiye iş imkânı yaratan Buca Belediyesi, işveren ile iş arayanlar arasında köprü görevi üstlenirken adayların yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olan doğru öz geçmiş hazırlama problemini ortadan kaldırmak amacıyla CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Eğitimi düzenledi. Belediyenin Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitimi İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Gülnur Balcıoğlu verdi.

Öz geçmişin iş başvurularında kullanılan, işverene ve insan kaynakları departmanına adayın kim olduğunu tanıtan bir doküman olduğunu belirten Balcıoğlu, “Eğer öz geçmiş özenli bir şekilde ve başvuru yapılan pozisyona göre hazırlanırsa, adayın mülakata katılma şansını arttırır. Öz geçmişi kendimiz için değil, işveren için hazırladığımızı unutmamalıyız. İyi bir özgeçmiş ne çok uzun ne çok kısa olmalıdır. Okunması kolay, iyi organize edilmiş, akılda kalıcı ancak abartılı olmamalı. Başvuru yapılan pozisyon ya da kuruma göre hazırlanmalıdır. Eğer fotoğraf eklemek gerekiyorsa iş başvurusuna uygun bir fotoğraf kullanılmalıdır. Adayın güçlü yönlerine vurgu yapılmalıdır. Doğru bilgiler içermeli, asla yanlış bilgilere yer verilmemelidir” dedi.

gi0a9321-ek.jpg

İYİ GİYİNİN, SORULARI DOĞRU YANITLAYIN

Mülakatta da dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılara dikkat çeken Balcıoğlu, “İyi giyimli olmak, beden dilini iyi kullanmak, sorulan soruları doğru yanıtlamak, iş ve kurumla ilgili sorular sormak iyi bir mülakat için çok önemlidir. Ayrıca adayların görüşmeye zamanında gitmesi, önceden görüşmecinin adı, kurumun yapısı, ürün ve hizmetleri, pazar içindeki durumu gibi konularda araştırma yaparak bilgi sahibi olması da olumlu bir durum yaratır” diye konuştu.

gi0a9383-ek.jpg

FAZLA ESPRİ YAPMAYIN

Balcıoğlu, mülakat esnasında yapılmaması gerekenleri ise şöyle aktardı:

“Kariyeriniz ile ilgili yanıltıcı bilgi vermekten kaçının. Mülakat sırasında fazla espri yapmayın. Argo ya da ara sesler (ııı, şey, hıhı gibi) kullanmayın. Kendi olumsuz yönlerinizden bahsetmeyin. Ücret, izin süreleri, sosyal haklar hakkında size iş teklifi yapılmadıkça soru sormayın. Şahsi meselelerinizi ve aile problemlerini dile getirmeyin. Mülakat sırasında saate bakmayın. Sorulara acele cevap vermeyin. Çok mükemmeliyetçi olduğunuzu söylemeyin ve bunu yansıtmayın. Münakaşalı konulardan sakının.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.