Buca'da Ufuk Mahallesi’ne pazaryeri müjdesi

Buca'da Ufuk Mahallesi’ne pazaryeri müjdesi

Buca’da kentin yaşam alanlarını yenilemeye yönelik sürdürülen çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Belediye Başkanı Levent Piriştina bir müjde daha verdi.

Başkan Piriştina, Ufuk Mahalle Muhtarı Osman Ertan’ı yeni yerinde ziyareti sırasında müjdeyi mahalle halkına bizzat kendisi verdi. Ufuk Kapalı Pazaryeri’nin temelini Kasım ayı sonunda atacaklarını müjdeleyen Başkan Piriştina, “Yeni pazaryerimiz haftanın bir günü Pazar, geriye kalan günlerde de spor alanı olarak hizmet verecek” dedi.

Ufuk Mahalle Muhtarı Osman Ertan’ı yenilenen yeni muhtarlık merkezinde ziyaret eden Başkan Piriştina, mahallenin beklenti ve sıkıntılarını dinlerken bir de müjde verdi. Ufuk Mahallesi’ne kapalı pazaryeri kuracaklarını açıklayıp, projenin detaylarını anlatan Başkan Piriştina, pazaryeri projesini  Betontaş pazaryerinde yaptıkları gibi basketbol, voleybol ve tenis alanları oluşturarak  her gün yaşayan Pazaryeri haline getireceklerini açıkladı.  


Geçtiğimiz yıl Betontaş Pazaryeri’nde başlatılan ve atıl durumda olan alanların ve pazaryerlerinin sportif faaliyete açılması yönünde “Haftada 1 gün değil, her gün yaşayan Pazar alanı” projesini Ufuk Mahallesi’nde devam ettireceklerini vurgulayan Başkan Levent Piriştina, Ufuk Kapalı Pazaryeri’ne Kasım ayı sonunda ilk kazmayı vuracaklarını söyledi. 

ufuk-pazaryeri-sr12_view04-(1).jpg
4400 metrekare alan üzerinde konumlanacak pazaryerinin büfe, zabıta, mescit, WC ve otopark olarak projelendirildiğini ifade eden Başkan Piriştina, yaz tatillerinde basketbol, voleybol ve tenis kursları açarak, bölgeyi spor aktivitesi yönünden rahatlatacaklarını da belirtti. 


Her bir proje için ekstra maliyet yaratmak yerine, alanların ve tesislerin çok fonksiyonlu değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Kuracağımız üstü kapalı böylesi büyük bir alanın sadece haftada bir gün kurulan pazar için tutulmasını yanlış buluyoruz. Betontaş’ta sürdürdüğümüz çalışmayı Ufuk Mahallesi’ne de uygulayacağız. Haftada bir gün Pazar için kullanılan alanı tenisinden futboluna kadar sporseverlere haftanın 6 günü hitap edecek bir alan olarak yaratacağız” açıklamasında bulundu.   


Başkan Piriştina’nın sürpriz ziyareti ve müjdesi ile mutlu olan Ufuk Mahallesi Muhtarı Osman Ertan, projeyi sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.