BUCA'DAN SU TASARRUFU ÇAĞRISI

BUCA'DAN SU TASARRUFU ÇAĞRISI

Buca Belediyesi tarafından 22 Mart Dünya Su Günü’nde Bucalı öğrencilerle birlikte su kaynaklarının önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, su tasarrufu çağrısı yapıldı.

Buca Belediyesi, Dünya Su Günü’nde su kaynaklarının korunması ve bilinçli kullanılmasının önemine dikkat çekmek için Bucalı öğrencilerle bir araya geldi. Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık’ı makamında ziyaret eden Atatürk Ortaokulu, Ufuk Ortaokulu, Saadet Emir Ortaokulu, Cengiz Sani İlkokulu ve 9 Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl İlkokulu öğrencileri su kaynaklarının önemine ilişkin küçük bir sunum yaparak, tasarruf çağrısında bulundular. 

LEGOLARLA SUYUN ÖNEMİNİ ANLATTILAR

Başkan Yardımcısı Murat Işık’a yapılan sunum kapsamında, 9 Eylül Üniversitesi Özel 75. Yıl İlkokulu öğrencilerince kurulan Lets Go Proje Ekibi, legolardan yaptıkları maket üzerinden su tasarrufuna ilişkin bildiklerini anlattı. Daha önce de Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı makamında ziyaret eden Lets Go Proje Ekibi, “sensörlü musluk kullanma, su tasarrufu aparatı ile israfın önüne geçme, elleri yıkarken suyu açık bırakmama” uyarılarında bulundular.

BELEDİYE MUSLUKLARINA SU TASARRUF APARATI

Daha sonra Buca Belediyesi’ne gelen tüm çocuklar bir araya gelerek, su kaynaklarının boşa harcanmaması için tasarruflu ürünlerin önemine dikkat çekmek amacıyla Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Gündüz ile birlikte belediyenin tüm musluklarına su tasarruf aparatı taktılar. Gündüz, çocuklara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederken, “Musluklarımıza su tasarruf aparatı takarak israfın önüne geçmeye çalışıyoruz. Su kaynaklarımızın sınırlı olduğunu ve boşa harcamamamız gerektiğini çocuklarımıza aşılamak istiyoruz” dedi. Etkinlik kapsamında Bucalı çocuklar, “Kaynaklar Sınırlı Her Damlası Değerli” çağrısı ile tüm belediye binasını dolaşarak tek tek broşür de dağıttılar. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.