Budak, “Ege Üniversitesi, yenilenebilir enerji çalışmalarını sürdürüyor”

Budak, “Ege Üniversitesi, yenilenebilir enerji çalışmalarını sürdürüyor”

Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl 11 – 18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası olarak kutlanıyor.

Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yenilenebilir enerji kaynaklardan verimli bir şekilde yararlanabilmek için Ege Üniversitesi’nde çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.


Yaşamın her alanında enerjinin verimli, akılcı ve etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Budak, “Enerji ihtiyaçlarının güvenilir ve ekonomik bir şekilde sağlanıp aynı zamanda bu kaynakların doğru kullanılması, ülkemiz için son derece önemlidir. Bu noktada çevre kirliliğini en aza indirmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda Ege Üniversitesi; yenilenebilir enerji kaynakları bakımından çok zengin olan ülkemizin bu kaynaklardan verimli bir şekilde yararlanabilmesi için çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Bu vesileyle yaşamın her alanında enerjinin verimli, akılcı ve etkin bir şekilde kullanılmasını diliyor; Ege Üniversitesi Ailesinin ve ülkemizin ‘Enerji Tasarrufu Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.