BÜLENT DELİCAN'DAN BAYRAM MESAJI

BÜLENT DELİCAN'DAN BAYRAM MESAJI

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

 

Bayramların; Allah katındaki öneminin yanı sıra; toplumların huzuru, birlik ve beraberliğini de pekiştirdiğine dikkat çektiği mesajında; " Ramazan Bayramı'nın annelerin ağlamadığı, düşmanlık, hırs ve hasetten arınmış savaşsız bir dünyanın; kardeşi kardeşe kırdıranların ve tüm musibetlerin ortadan kalktığı bir dünyanın yaratılmasına vesile olmasını diledi. Tüm İslam aleminin ve İzmirli hemşerilerinin bayramını kutlayan Delican; mesajında şu ifadelere yer verdi;  

 Hepimiz faniyiz...

"Allah'ın cennetin kapılarını açıp, cehennem kapılarını kapattığı; sabrın, bereketin ışığında gönül kapılarımızı sonuna kadar açtığımız bir mübarek ramazan ayını geride bırakarak, bayrama kavuştuk. Dileğim o dur ki; bu günlerin fazileti; hayatımızın her gününe, her alanına hakim olsun. Çünkü; varlığın yokluğa, güçlünün zayıfa, insanın insana üstünlüğü yoktur. Hepimiz, bu fani dünyanın fani yolcularıyız. İmanın iki eşit parçası varsa; biri sabır, biri şükürdür. İnsan olmanın iki temel değeri varsa; biri doğruluk biri merhamettir. Milletleri  güçlü kılansa, taşıdıkları birlik ve dayanışma ruhlarıdır. Zalimin zulmüne, düşmanın kem gözüne geçit vermeyecek olan sahip olduğumuz bu güçlerdir, değerlerdir. Bayramlarımız; Allah'a sığınırken, tüm bunları da idrak etme günleridir."

 Sırtı yere, başı öne düşenlerden...

Bu değerleri taşıyorsak; vatanını satanlardan, kirli savaşların parçası olanlardan, namerde boyun eğenlerden; yetim hakkı yiyenlerden,  olmamız mümkün değildir. Yeter ki; iyi ve doğrudan yana olalım. Birlik ve beraberliğimizi daim kılalım. İşte o zaman;  sırtı yere düşenlerden, başını öne eğenlerden de olmamız mümkün olmayacaktır. Sahip  olduğumuz kudret; inancımızda, vatan ve insan sevgimizde, yaşadığımız bu toprakların tarihindedir.  Bize düşense; koşullar her ne olursa olsun bu kudretin değerini bilmektir. Milletimizin; gözü dönmüş teröre, ayrık otlarına, kısır ve sonu olmayan tartışmalara ve tüm bunlara maşalık edenlere pirim vermeyeceğine inancım sonsuzdur.  

Bir annenin göz yaşı...

Bir annenin gözyaşında tüm insanlığın sorumluluğu vardır. Dilerim bu mübarek günler; onların gözyaşlarının dindiği güzel günlerin habercisi olur. Hepsinin ramazan bayramını kutluyor, o bolluk yaratan, bereketli ellerinden öpüyorum. Sırtımızı dayadığımız çınarlarımız, babalarımızın bayramını kutluyor, emektar ellerinden öpüyorum.  Gençlerimiz ve çocuklarımızın yarınları için çalışıyoruz. Yorulmadan yılmadan onlara güçlü ve büyük bir Türkiye bırakmanın azmi ile çalışmaya devam edeceğiz. Hepsinin gözlerinden öpüyor, bayramlarını kutluyorum. Aziz şehitlerimizin aziz hatıraları önünde mübarek ramazan bayramı vesilesi ile bir kez daha eğiliyorum. Gazilerimizi, şehit ve gazi ailelerini şükran ve minnetle selamlıyorum. Irak'ta, Filistin'de, Suriye'de; dünyanın başka yerlerinde yaşatılan insanlık dramlarının son bulmasını, akan kanın durmasını  diliyorum. Barışın, kardeşliğin ve sevginin egemen olduğu güzel yarınları ve daha nice bayramları hep birlikte karşılamak temennisiyle, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.