Bütün yemeklere koyuyoruz ama öyle bir zararı var ki!

Bütün yemeklere koyuyoruz ama öyle bir zararı var ki!

Yemek yaparken hepimiz kullanıyoruz ama karaciğere öyle bir zararı var ki!

Etsiz yemeklere katıldığında et lezzeti vermesiyle tercih edilen bir ürün olan et bulyonlar büyük bir tehlikeyi içinde barındırıyor olabilir. Et bulyonlardaki tehlike ve daha fazlası için yazımıza göz atmadan geçmeyin. Et bulyonların zararsız olduğunu düşünüyorsanız yazımıza göz atmanızda fayda var. Birçok hastalığa neden olduğu bilinen et bulyonların yanı sıra tavuk bulyonlar da aynı risk faktörlerini taşıyor. Et ve tavuk bulyonların zararlı birer ürün olması ise içindeki besin değerleri ile yakından ilişkili. Et bulyonlar hakkında çok daha fazla bilgiye birlikte göz atmaya ne dersiniz?
 

İçindeki bileşenlere dikkat!

Et bulyonların neden olduğu hastalıklar arasında Parkinson, sara, obezite ve Alzheimer gibi önemli sağlık sorunları yer alıyor. Et ve tavuk bulyonların bu kadar çok zararlı olmasının sebebi ise içeriğinde yer alan mono sodyum gluatamat (MSG). 

MSG nedir?

Açılımı mono sodyum gluatamat olan MSG, lezzet arttırıcı etkjisi olan bir üründür. Çin tuzu olarak bilinen bu ürün fazla tüketilmesi halinde sara, Parkinson, huntington, göz retinasında büyüme, yağ birikimi, insülin artışı gibi sağlık sorunlarına neden olabilmesi ile dikkat çekiyor.  
 

Hamilelikte sakıncalı!

İçeriğinde MSG olan ürünler arasında cips, et bulyon, tavuk bulyon, dondurma, hazır çorba ve renkli yoğurtlar yer alıyor. Bu ürünlerin özellikle hamilelik döneminde kullanılması çok sakıncalı bulunuyor.Bu ürünlerin kullanılmasının en büyük zararı ise plasentayı geçerek direk bebeğe zarar vermesi. 
 

MSG zararları nelerdir?

-Sinir hücrelerine zarar verir.
-Yağ birikimi ile birlikte obezite, karaciğer hasarı, diyabet, insülin artışı gibi sağlık sorunlarına neden olur.
- Epilepsi(sara) hastalığına neden olur. 
-Merkezi sinir sistemine zarar vererek Alzheimer,Parkinson,Huntington hastalıklarının oluşmasına neden olur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.