Büyük Patlama! Yüzlerce Ton Ağırlığında...

Büyük Patlama! Yüzlerce Ton Ağırlığında...

Hawaii’de Kamokuna deltasında botla gezinti yapan turistler hayatlarında görmedikleri bir olaya canlı canlı tanık oldular. Aniden denizin içine yüzlerce ton ağırlığında erimiş lavlar akmaya başladı.

Hawaii'deki Kamokuna lav deltasında ölümcül püskürmeler meydana geldi. Söz konusu olaya bölgedeki turistleran be an tanık oldu. Yüzlerce ton ağırlığında lavlar denize akıyordu. 1000 santigrat derece olduğu belirtilen lavların denizle buluştuğu nokta ise devasa buharlarla kaplanmıştı. Olay tekneyle gezen turistlerin sadece birkaç metre uzaklığında yaşandı. Ölümcül lavlar yine de onları durdumadı. Bu görsel şöleni izlemek ve kaydetmek için orada durdular.

Tur operatörü kaptan Shane Turpin “Bu misafirlerimiz için büyük bir şanstı. İlk önce botta derin bir sessizlik hakim oldu. Ardından suyun sesiyle birlikte lavların denize karıştığı an çıkan o garip ses… Hepimiz hayatımız boyunca bir kez karşılaşabileceğimiz unutulmaz bir ana tanık olduk” dedi.

31 Aralık’ta meydan eglen olaydan 10 gün sonra bölgede yeni volkanik oluşumlar meydana geldiği görüldü. Hawaii Volkanları Ulusal Parkı yetkililerşndne biri bunun çok tehlikeli olduğunu, lavların çıkardığı hidroklorik asitin ve volkanik partiküllerin insanların gözüne ve cildine zarar verebileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.