Büyükşehir Belediyesi'nden ulaşımda zam iddialarına yanıt

Büyükşehir Belediyesi'nden ulaşımda zam iddialarına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Lüks Taksi Çalışma İzin Belgesi ücretinin 30 TL iken 1000 TL’ye çıkarıldığı iddialarına ilişkin açıklama yayınlandı.

Bir basın kuruluşunda yer alan, İzmir’de yolcu taşımacılık faaliyeti gösteren ticari araç grupları için düzenlenen Çalışma İzin Belgesi (Ruhsat) veya Güzergâh İzin Belgesi ücretlerinde fahiş fiyat artışı yapıldığı iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır.

Son yıllarda yaşanan ekonomik krize bağlı olarak genel fiyat artışlarının yanı sıra makine-teçhizat (kart basım cihazı bakım onarım ve boş PVC kart) giderleri de ciddi oranlarda yükselmiştir. Bu durum, hizmet bedellerinde artışı zorunlu hale gelmiştir. Bu çerçevede belediyemiz tarafından merkezi idarenin açıkladığı enflasyon verilerine göre hazırlanan ücret cetveli, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine esnafımızın çıkarı gözetilerek, Türkiye’nin diğer metropollerinin de altında belirlenmiştir.

kapak-115845.webp

Söz konusu haberde Lüks Taksi Çalışma İzin Belgesi ücretinin 30 TL iken 1000 TL’ye çıkarıldığı iddia edilmektedir. Oysa bu belge ilk kez meclisimize sunulmuş ve yeni belge olarak ilk kez kod açılmıştır.

Yine Bisiklet Plakası Tescil Ücreti’nin 30 TL’den 200 TL’ye, “Çalışma İzin Belgesi”nin de 15 TL’den 75 TL’ye çıkarıldığı iddia edilmiştir. Bisiklet için yapılan fiyat revize işlemi sadece ticari amaçlı bisiklet kiralayan firmalara yöneliktir ve bu firmalara ait bisikletlerin tescilli için uygulanmaktadır. Vatandaşlarımıza veya bireysel bisiklet kullanıcılarına yansıyan herhangi bir tarife yoktur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.