Büyükşehir Belediyespor'un Yeni Başkanı Aktan

Büyükşehir Belediyespor'un Yeni Başkanı Aktan

Manisa Büyükşehir Belediyespor Olağan Genel Kurulu Halil Onultmak Spor Tesislerinde yapıldı.

Tek liste olarak gidilen genel kurulda mevcut başkan Mehmet Güzgülü aday olmazken, Mevlüt Aktan oybirliği ile Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün yeni başkanı seçildi.Spor Toto 3. Lig’deki temsilcimiz ve alt branşlarıyla Manisa’da 3 bine yakın gence spor yapma imkanı sunan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Olağan Genel Kurulu Uncubozköy Halil Onultmak Spor Tesislerinde gerçekleşti. Genel Kurula Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kulübün Eski Başkanları Mehmet Güzgülü, Cenk Ergün, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile birlikte kulübün eski yöneticileri ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Olağan Genel Kurulda Divan Başkanlığı’nı Mustafa Genç yaparken, katip üyelikleri ise Bülent Hasgönüllü ve İsa Özdemir yaptı. Genel kurulda faaliyet raporu Kulübün Eski Başkanı Mehmet Güzgülü tarafından okundu. Futbol ve voleybol dışında amatör branşlarda elde ettikleri başarılara değinen Güzgülü, özellikle cimnastik ile judoda Dünya ve Avrupa çapında elde ettikleri başarılardan söz etti. Kulübün Denetim Raporu ise Ziya Elmalı tarafından okundu. Daha sonra denetim ve faaliyet raporu oylanarak kabul edildi

Bayrağı Daha Yukarı Taşıyacağız

Denetim ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından seçime geçildi. Açık oylamanın ardından yeni yönetim kurulu oy birliği ile seçildi. Seçimin ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nün yeni başkanı Mevlüt Aktan işlerinin zor olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın spora ve sporcuya verdiği desteğin yanı sıra tesisleşme adına attığı adımları biliyoruz. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımıza kulübe verdiği destekler için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra sürekli istişare halinde olacağız. Bayrağı devraldığımız noktadan daha ileriye taşımak için mücadele edeceğiz. İyi çalışmalar yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Eski kulüp başkanları ve eski yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Burada onların büyük emekleri ver. Bize gösterdiğiniz teveccüh içinde yönetim kurulum adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.  

Bugün Yeni Bir Başlangıç

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise yaptığı konuşmada bugün yeni bir başlangıç olduğunun altını çizerek, "Bugün yeni bir başlangıca şahit oluyoruz. Bu kongreleri hep gördük. Bu bir yarış değil. Bu bir devir. Bu kulüpte değerli eski başkanlarımız Ziya Elmalı, Cenk Ergün, Mehmet Güzgülü ve daha önceki yöneticiler önemli hizmetler yaptılar. Önemli olan bu kulübü daha iyi yerlere taşıyabilmek. Biz belediyede nasıl hizmet veriyorsak, kulüp başkanlarında da bu böyle olacaktır. Yarın bizler olmayız, başka belediye başkanları, başka kulüp başkanları hizmet verecekler. Yeni heyecanlarla istenilen başarılara ulaşılacaktır" dedi.

Amacımız Manisa'nın Evlatlarına Sahip Çıkmak

Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak lokomotiflerinin futbol olduğunu ancak bunun yanı sıra 13 branşta 3 bine yakın gence spor yapma imkanı sağladıklarını hatırlatan Başkan Ergün, "Birinci önceliğimiz Manisa'da yaşayan ailelerimizin çocuklarına bugün sayısı 3 binlerin dayanmış evlatlarımıza sahip çıkmak. Gelecek vadeden sporcular yetiştirmek ve Türk sporuna kazandırmak için buradayız" diye konuştu.

Tesisleşme Adına Önemli Adımlar Attık

Manisa'da geride kalan 8 yıllık süreçte belediye başkanlığı yaptığını ifade eden Başkan Ergün, "Göreve geldiğimiz 8 yıldan bu yana tesisleşme her zaman önceliğimiz oldu. Tekrar detaylara girmek istemiyorum. Mevcut buradaki Halil Onultmak Spor Tesisi’nin yenilenmesi, Fikri Bayrıl, Mümin Özkasap, Tarık Almış Spor Salonu'nun Manisa'ya kazandırılması, Necmi Temizel Tesisleri'nin yenilenmesi bizim dönemimizde oldu. Bu tesislerde, bu evlatlarımız hizmet alıyor. Yine projeleri tamamlandı. Fikri Bayrıl Spor Tesisleri'ne 80 sporcumuzun kalacağı yatakhane tesisi ilave edeceğiz. Tevfik Lav Spor Tesisleri'ni yeniliyoruz. Oraya da sporcularımızın antrenmanlarını yapacağı kapalı bir salon inşa edeceğiz. Bu tesislerin çoğalması Manisa'da spor yapan çocuklarımızın çoğalması anlamına geliyor" dedi.

Gönül İster ki Bütün Branşlarda Şampiyon Olalım

Kulüp bünyesi altında faaliyet gösteren tüm branşlarda şampiyonluk hedeflediklerini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, "Gönül ister ki her branşta şampiyonluklar kazanalım. Ama bazen olmuyor. Sonuçta etkileyen faktörler var. Voleybolda iki yıldır play-off oynuyoruz. Bu sene orada kan değişikliğine gidildi. Bize 5 yıldır hizmet veren Süleyman Bozkan hocamıza teşekkür ediyorum. İnşallah voleybolda da bir üst ligi hedefliyoruz. Futbolda geçtiğimiz yıl her ne kadar çıkmamayı başarısızlık olarak bazı kesimler gösterse de geçen seneyi unutmamak lazım. Son üç maçta düşmekten kurtulduk. Zor bir dönem geçirdik. İlk kez mücadele ettiğimiz profesyonel ligimizde son maçta küme düşmekten kurtulduk. Bu seneye geldiğimizde ikinci yıl olması itibariyle tabi ki hedefimiz şampiyon olarak çıkmaktı. Ancak hakem faktörleri var. Sporcu sakatlanmaları var. Transferlerin uyum sorunu var. Hoca faktörü var. Hepsi bir araya geldiği azman bazen istediğiniz hedefi yakalayamayabiliyorsunuz. Ancak ikinci devrede seri galibiyetler yakaladık ve değerli hocamız Levent Devrim ile bu başarıyı sağladık. Play-off oynadık. Bazen top şansı dediğimiz bir olay var. Ama bu olmadı. İyi oynamamıza rağmen özellikle ikinci maçta golü atan yine rakip oldu. Bizi eleyen takım Silivri 2. Lig'e çıktı. Kendilerini de tebrik ediyoruz" dedi.Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının sonunda yeni yönetimi tebrik etti. Yeni yönetiminin işinin zor olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, "İşleri zor. Yük aldılar. Omuzlarında bu yükü artık hissedecekler. Bütün Manisa'ya karşı sorumlulukları var. Bunun sorumluluğuyla hareket edeceklerdir. İnanıyorum ki geçmişte yapılan hatalar tekrarlanmayacaktır. Hepimiz insanız, hepimizin hataları olabilir. Önemli olan bunları tekrarlamamak. Ben sizlere başarılar diliyorum. Allah utandırmasın. Burada bir aileyiz. Dışarıda olsak ta geçen sene daha çok bürokratik bir yönetim vardı. Bu sene biraz daha Manisa ile özdeşleşen bir yönetim oluştu. Ama bundan önce yöneticilik yapanlarda içimizdedir. Alt yapıyı daha da ayağa kaldırmak önceliğimiz olacaktır. İnanıyorum ki bu zaman içerisinde sabır ve birbirimize katlandığımız sürece başarılar gelecektir. Bundan da kuşkum yok. Bizler her zaman yanınızda olacağız. Görüşlerimiz, tavsiyelerimiz sorulduğunda kulübün iyiliği için katkı sunacağız. Birlikte herşey güzel olacaktır" şeklinde konuştu.    

Manisa Büyükşehir Belediyespor'un Olağan Genel Kurulu'nda Başkanlığa Mevlüt Aktan seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Orkun Şıktaşlı, Tolga Tunç Çalışkan, Hakan Kadayıfçılar, Özcan Nalbantlar, Bora Çaylan ve Gökmen Aytaç seçildi. Görev dağılımının önümüzdeki günlerde yapılacağı açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.