Çağrı Gruşçu’dan İzmir’e Çağrı: ‘Sahip Çıkın’

Çağrı Gruşçu’dan İzmir’e Çağrı: ‘Sahip Çıkın’

İzmir Kent Konseyi, 14. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirirken Başkan Çağrı Gruşçu üretim yılı hedefiyle geçirdikleri bir yıl boyunca yaptıkları hizmetlerle hedeflerinin tuttuğunu belirtti.

İzmir Kent Konseyi 14. Olağan Genel Kurulu’nu sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sendikalar, ilçe kent konseyleri, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, muhtarlar ve İzmirlilerin katılımıyla Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda gerçekleştirdi. Genel kurulda üretim hedefiyle bir yıl boyunca çalıştıklarını belirten İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, hedeflerinin tuttuğunu belirtirken konseyin itibarlı bir konuma gelmesinde canla başla çalışan ekibine teşekkür etti. Son bir yıl içinde ilk yıl gerçekleştirdikleri 7 proje ve 4 akademilik performansı katladıklarını ifade eden Gruşçu, 13 proje, 4 eylem planı, 1 ana plan çalışması, 10 sürekli eğitim programı, 4 akademinin yanı sıra bir de ödül kazandıklarını ifade etti. 

Konseyden örnek karar
 

Genel kurulda ayrıca kenti ve halk sağlığını yakından ilgilendiren bir de karar alındı. Özellikle kentsel dönüşümde binaların yıkımı sırasında açığa çıkan ve halk sağlığını tehdit eden kanserojen bir kimyasal olan asbestin ayrıştırılması konusunda sağlık ve güvenlik önlemlerinin yerel yönetimler tarafından alınmasına ilişkin örnek bir karar alındı. Buna göre alınan karara istinaden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kararı ilgili birimlerinde görüşerek bina yıkımları sırasında asbest bulunan binaların tespit edilmesi ve ayrıştırılması konusunda yasal mevzuata uygun hareket edecek.

“İzmir Kent Konseyi Türkiye’de lokomotif oldu”
 

İzmir Kent Konseyi’nin son bir yıl içinde gerçekleştirdiği plan, proje ve faaliyetleri aktaran Başkan Gruşçu, gerçekleştirdikleri çalışmalarla kentin ve kentlinin hakkının ve hukukunun korunması, kent için projeler üretilmesi veya üretilen projelere katkı sunulması ve bir kamu-sivil bileşeni olarak İzmirlilerin refahı için çalıştıklarını belirterek “Konseyimizin çalışmaları Türkiye’deki kent konseyleri arasında lokomotif oldu. Birçok kent konseyimiz çalışmalarımızı takip ediyor ve oluşturduğumuz modelden örnek alıyor. Bu durumdan ötürü gururlu ve mutluyuz.” ifadelerini kullandı. Ekip olarak başarılı bir dönem geçirdiklerini belirten Gruşçu, ekip üyelerine özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Onlarca proje, bir de ödül
 

‘Üretim yılı’ temasıyla geçirdiği hizmet döneminde kentin yararına birçok başarılı uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Gruşçu, bir önceki hizmet yılında gerçekleştirdiği 7 proje ve 4 akademilik performansını katladıklarını açıkladı. İzmir Kent Konseyi’nin, ulaşımdan yerelde kalkınmaya, ARGE’den çevreye, kent tarihinden kadın ve gençlere kadar bu yıl devam eden 13 proje, 4 eylem planı, 1 ana plan, 10 sürekli eğitim programı, 4 akademi çalışması gerçekleştirdiğini ve bir de ödül aldığını ifade etti.

Kente yön veren vizyon projeler
 

İzmir Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerden satır başları aktaran Gruşçu, İzmir’in gönüllü gücüne ve ekibine sahip çıkılmasını istedi. Başkan Gruşçu şunları kaydetti: “Ulaşımda 2030 hedefli bir çalışmayla ana plan stratejisine katkı sunuyoruz. Yerelde kalkınmada can suyu olduk. 8 köyde 300 köylüye mantar yetiştiriciliği eğitimi verdik, tohum dağıttık. Şimdi kendi pazarlarını kurdular, bütçelerine katkı sunuyoruz. Arge’de İzmir’e çok önemli bir değer ve marka kazandırdık. Genç Arge ekibimiz Voltürk Teknoloji ekibi ile birlikte dünyada ilk olma niteliği taşıyan ve 25 mikronluk işlem yapan 3 boyutlu yazıcıyla, her yıl Sağlık Bakanlığına milyonlarca Türk lirasına mal olan ithal protezleri düşük maliyetle ve yerli imkânlarla üretme konusunda çalışıyor.

 

Ayrıca ‘Gönüllü Üniversite/Meslek Rehberleri Projesi’ kapsamında üniversite ve meslek tercihinde bulunacaklar için ‘Ardunya’ adını taşıyan bir mobil uygulama geliştirdiler. Avrupa Birliği destekli üç projenin doğrudan içinde yer alıyoruz. Avrupa çalışmaları kapsamında vizyonumuzu ortaya koyduk. Gençlerimiz hem uluslararası hem de ulusal projelere imza attılar. Gençlik Meclisimiz Genç İzmir Festivali kapsamında Tülay Aktaş Güçbirliği’nden teşvik ödülü alarak göğsümüzü kabarttı. Kadın Meclisimiz gerçekleştirdiği akademilerle geçen yıl 250 yeni mezun verdi. Kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamda olmasını destekliyoruz. Kültür-sanatta Farklı Bir Ses Kadın Tiyatromuz, Türkiye’deki iki kadın tiyatrosundan biri olma özelliği taşıyor. Doğal Afetlerde Kadın çalışmaları konusunda afet-kadın ekibimiz 10 metropol ilçede 35 mahallede 245 kişilik gruplar kurarak kadın farkındalığını oluşturmak üzere çalışıyor.”

Kadınlar ve engelliler daha rahat
 

“İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne önerdiğimiz ve toplu taşımada gece saat 22.00’den sonra kadın yolcuların istedikleri güzergâhta indirilmesini sağlayan ‘Bas-Durdur’ uygulamasının yaşama geçmesinden mutluluk duyuyoruz. ‘Engelsiz İlaç Projesi’ kapsamında görme engeli olan vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılmak üzere, gönüllü eczanelere ‘sesli ilaç kutusu’ dağıtıyoruz. Parkıma Renk Kat projemiz sayesinde yeniden tasarlanacak park ve sosyal donatı alanları zihinsel engelli çocuklara hizmet edecek ve gelişimlerine büyük katkı sağlayacak. Bu projede de ilk pilot uygulamaya Aliağa’daki özel eğitim merkezinde başladık.” 

Kamuoyuna ve kanaat önderlerine çağrı: ‘Sahip çıkın’
 

“Daha nice plan, proje ve etkinliğimiz devam ediyor.  Tüm bu çalışmaların gerçekleşmesinde emeği geçen başta yürütme kurulu üyelerimize ve gönüllü ekibimize sonsuz teşekkür ediyorum. Ancak İzmirli hemşehrilerimden ve İzmir’in yöneticilerinden bir isteğim var. Bu gönüllü değerlerimize sahip çıkın. Onlar hiçbir kişisel menfaati olmaksızın gece gündüz bu kent için çalışan neferlerdir. Başta İzmir Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların sürece katkı sunmasını ve sahip çıkmasını bekliyoruz.”

Kimler görev yapıyor?


Çağrı Gruşçu başkanlığındaki ve Lütfi Ünal’ın genel sekreterlik görevini sürdürdüğü İzmir Kent Konseyi, İzmir’deki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sendikalar, üniversiteler ve muhtarların yer aldığı bir yürütme kuruluyla güçlü kurumsal işbirliğinin örneğini sergiliyor. Yürütme kurulunda İzmir Valiliği’ni temsilen Ahmet Akdeniz, Füsun Çelebi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Barış Karcı, Serpil Ötücü, sivil toplum örgütlerini temsilen Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Dayanışma Derneği’nden Cem Arıkan, Göksu Güçbirliği Spor Derneği’nden Cumhur Ter, Dünya Alevi Bektaşi Derneği’nden Hüseyin Han, Ata Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nden Selda Görgülü, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden Şengül Baysak, Türkiye Demokratik Dernekler Federasyonu’ndan Yalçın Kocabıyık, meslek odalarını temsilen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan Mahmut Açıkkar, Ziraat Mühendisleri Odası’ndan Mine Pakkaner, üniversiteleri temsilen Yaşar Üniversitesi’nden Huriye Toker, muhtarları temsilen Konak İlçesi Boğaziçi Mahallesi’nden Yaşar Çavdan, Gençlik Meclisi Başkanı Ersin Yüce ve Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın görev yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.