Çalıkuşu Semt Merkezi kadınların ikinci evi oldu

Çalıkuşu Semt Merkezi kadınların ikinci evi oldu

Karabağlar Belediyesi’nin kadınları toplumsal yaşamın içine katmak ve hizmeti vatandaşların ayağına götürmek amacıyla açtığı Çalıkuşu Semt Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler ve kurslara yoğun katılım oluyor.

Karabağlar Belediyesi'nin 4 mahalleye hitap eden Çalıkuşu Semt Merkezi, açıldığı günden bu yana çekim merkezi oldu.

calikusu-semt-merkezi-10.jpg

750 metrekarelik kullanım alanına sahip. 2 katlı merkezde, idari birimler ve kurs salonu, derslikler, seminer salonu ve teras bölümü yer alıyor. Kurs salonu ve dersliklerde; çeşitli el sanatları, bilgisayar, dikiş-nakış gibi kurslar veriliyor. Kamu yararına çalışan dernekler statüsündeki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'yle yapılan protokol kapsamında seminerler ve eğitimler de düzenleniyor.

calikusu-semt-merkezi-6.jpg

Açılan dikiş nakış, el sanatları, okuma yazma başta olmak üzere çeşitli kurslara katılan kadınlar, bu semt merkezinin mahallelerdeki çok önemli bir eksikliği giderdiğini söylediler. Kadınlar, Karabağlar Belediyesi'ne ve Başkan Muhittin Selvitopu'na teşekkür ederek, “Burasını kendi evimiz gibi görüyoruz. Açılan kurslara katılarak yeni şeyler öğrenmek çok güzel” dediler.

calikusu-semt-merkezi-4.jpg

Başkan Selvitopu, 58 mahalleye bu merkezlerden kazandırma hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerini söyledi. Açılan her semt merkezini o bölgelerdeki kadınların kısa sürede sahiplendiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Kadınlarımızın evlerine hapsolmayarak toplumsal yaşama katılması için açtığımız her merkez yoğun ilgi görüyor. Hizmetlerimizi onların ayağına götürdümüz bu tesislerin sayısını hızla artırmaya kararlıyız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.