ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ALİAĞA’DA ANILDI

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ALİAĞA’DA ANILDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü nedeniyle,

 

Es Group sponsorluğunda, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen anma etkinliği büyük bir katılımla gerçekleştirildi.Program başlamadan önce katılımcılar, Es Group’un Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne armağan ettiği 15 Temmuz Şehitler Köşesini ziyaret ederek Demokrasi Şehitlerine şükranlarını sundular.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı, “18 Mart vatan topraklarımızı hayatları pahasına koruyan, şehit olan yüzlerce canımızı bir kere daha hatırladığımız, onlara minnet ve şükran duygularımızı sunduğumuz bir gündür. Bu ülke üzerinde rahat ve söz sahibi bir şekilde yaşayabilmek için milletimiz büyük fedakârlık göstermişlerdir. Birçok defa vatanımız düşman askerlerince işgal edilmeye yağmalanmaya çalışılmış ancak atalarımızın vermiş olduğu insanüstü gayret sebebi ile bu topraklar hür ve bağımsız kalabilmiştir.” dedi.

Mesele vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ise, “Şehitlik, bizim evlatlarımıza bizim canlarımıza yakıştığı kadar başka hiçbir toplum çocuklarına yakışmıyor. Şehitlik bu milletin evlatlarına laik görülmüştür. Geçmişten günümüze kaybettiğimiz demiyorum, şehitlik kaybedilmez kazanılır, kazandığımız bütün şehitlerimizi rahmet ve milletle anıyorum” dedi.

Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmed Ali Özkurt, Garnizon Komutanı Gökhan Çopur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Es Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Demirbaş, Petkim İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Khalig Mustafayev, Kırkpınar Genel Müdürü Fatih Fil ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ayrıca programı izleyenler arasında Şehit Gökhan Çakır ve Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in anne ve babaları da yer aldı. Şehit anneleri programı izlerken zaman zaman duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına boğuldu.

Program, öğrenciler tarafından sahnelenen ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı oratoryo ile son buldu. Çanakkale Savaşı’nda yaşanan zorlukların, ayrılıkların, fedakârlıkların duygusal bir temayla anlatıldığı oratoryoyu izleyen Aliağa protokolü ve vatandaşlar zaman zaman duygu dolu anlar yaşayarak, gözyaşlarını tutamadı. Programın bitiminde ilçe protokolü programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tek tek kutladı. Törenin edilen dualarla sona ermesinin ardından okul bahçesinde şehitlerin anısına lokma döküldü. Programın bitiminde ise ilçe protokolü programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

unnamed-(1)-102.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.