CANKURTARAN’DAN BAHÇELİ’YE DAMAT HATIRLATMASI

CANKURTARAN’DAN BAHÇELİ’YE DAMAT HATIRLATMASI

“Bahçeli’nin damatlara değil hukuku bu hale getiren kayınbabaya kızması lazım."

FETÖ suçlamasıyla tutuklanan Kadir Topbaş ve Bülent Arınç’ın damatlarının tahliyesiyle ilgili MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Adalet damatların kalemiyle adeta kapkara kesilmiş” açıklamasını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Bahçeli’nin damatlara değil hukuku bu hale getiren kayınbabaya kızması lazım. Erdoğan da damadını kayıran, onu bakan yapan bir kayınbaba.  Yıllardır FETÖ ve AKP birlikte hukuku bitirdiler. Bahçeli, şikayet edene  kadar hukukun bu hale gelmesinde payı olan kayınbabayı birde tek adam yapmaya destek vermeyecekti” diye konuştu.

"FETÖ üyeliği" suçlamasıyla tutuklanan eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter ve  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın 'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın kısa süreler içinde tahliye edilmeleriyle başlayan tartışmalar sürüyor. Kamuoyunda “Damat Adaleti” tabirinin kullanılmaya başlanmasına neden olan tahliyelerle ilgili olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli de geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Adalet karnemize bakalım; adeta damatların kalemiyle kapkara kesilmiş durumda. Kayırma, arkalama, hatır almış başını yürümüş halde. Adaletten kurtulmak için ille de meşhur ve mevki sahibi birisinin damadı, yakını, akrabası, onu bunu mu olmak lazım” demişti.
“Damat Adaleti” tartışmalarıyla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’ın hedefinde Bahçeli vardı. Her iki ismin tahliye edilmesinin yaşanan bir sürecin sonucu olduğunu belirten Cankurtaran, “Bahçeli’nin damatlara değil hukuku bu hale getiren kayınbabaya kızması lazım. Erdoğan da damadını kayıran, bakan yapan bir kayınbaba. Maalesef Türkiye’de artık halk için değil sırtı kalınlar için adalet var. Bunun en büyük sorumlusu da 15 yıldır Türkiye’yi yöneten AKP’dir. Yıllardır FETÖ ve AKP birlikte hukuku bitirdiler. Bahçeli, şikayet edene kadar hukukun bu hale gelmesinde payı olan kayınbabayı birde tek adam yapmaya destek vermeyecekti” diye konuştu.

“ERDOĞAN’IN ONAYI OLMADAN DAMATLARIN TAHLİYESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Bahçeli’nin açıklamasındaki “Madem bir kişi suçsuz, niye tutuklanır? Hadi tutuklandı, niye bırakılır? Sanıyorum kripto eller devrede, kaos emelleri siyasi çemberdedir" sözlerini de hatırlatan Cankurtaran, “Bugünkü hukuk düzeninde Erdoğan’ın onayı olmadan Topbaş ve Arınç’ın damadının tahliyesi mümkün değil. Destek verdiğiniz Erdoğan’a söz söylememek için kripto diyerek belirsiz hedefler yaratmayın” dedi.

“TEPKİNİZİ İÇ TÜZÜK GÖRÜŞMELERİNDE GÖSTERİN”

Bahçeli’ye seslenen Cankurtaran, “Yaşanan adaletsizliklerden gerçekten şikayetçiyseniz ve AKP’ye bir uyarı vermek istiyorsanız birlikte yapacağınız iç tüzük görüşmelerinde AKP’nin Meclis’te muhalefetin sesini kesmeye yönelik düzenlemelerine karşı çıkarak tepkinizi gösterin” diyerek sözlerini bitirdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.