Çaresizliğin sesi olmak istiyoruz

Çaresizliğin sesi olmak istiyoruz

Aralık 2016 tarihli 29907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Otizm Spektrum Bozukluğu(oep) Ulusal Eylem Planı" doğrultusunda otizmli çocukların ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak.

Palandöken Otizm Derneği Başkanı  Nazan Yaşarbaş hayata geçirilemeyen eylem planı hakkında, "Otizmli evlatların bağımsız yaşamalarını sağlayarak hayatlarını kolaylaştıracak maddeleri içeren Otizm Eylem Planın uygulanmasını 8 aydır beklemekteyiz.


Otizmle ilgili çalışan aileler ve sivil toplum kuruluşları OEP içerik ile ilgili çalışmalarını bir rapor halinde hazırlandı.  Biz anneler her gün "Benden Sonra" evladım ne olacak diye uyuyor ve uyanıyoruz, ıslak imzalı başlattığımız imzalar ile de binlerce imza ile sesimizi duymanızı bekliyoruz. Bizler çaresiziz ve çaremiz ise değerli devlet büyüklerimizin hızlıca alacağı kararlardır. Gün geçmesin ki yeni tanı alan, evladı tarafından dövülen, sokakta, apartmanda, parkta okulda şiddete maruz kalan, çaresizlikten tükenmiş intiharı düşünen aileler durumundayız. Çocuklarımızın haklarına kavuşturun çocuklarımızın özel eğitim dersleri saatlerinin artırılması ve otizmli çocukların yaşam alanlarının yapılması ve otizmlilerin haklarına sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.