Çavuşoğlu: Eşim Beni Tehdit Etti

Çavuşoğlu: Eşim Beni Tehdit Etti

Çavuşoğlu'ndan çarpıcı idam açıklaması.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AKPM'Dde parlamenterlerin sorularını yanıtladı. Bakan, Gülen için yapılan iade talebi hakkında konuştu. Bakan Çavuşoğlu, soruları yanıtlarken eşi ile ilgili idam konusunda nasıl ters düştüğünü açıkladı. Çavuşoğlu bu ters düşme sonucunda eşini yüzde 80 idamın yanlış olduğuna ikna ettiğini açıkladı. 

Çavuşoğlu'nun sözleri şöyle;

Gülen'in iadesi

Gülen, daha önce de başka girişimlerin arkasındaydı. Darbeciler Org. Akar'ı Gülenle görüştürmek istedi. Bunun gibi yüzlerce delil var. Hukuki delilleri ABD'lilere ilettik.  

Başkanlık sistemi

Önemli olan güçler ayrılığının tesis edilmesi. Biz her zaman önemli konularda referandum yapıyoruz, halka gidiyoruz. Halkımız ne ders ebizim için o.

İdam tartışması

15 Temmuz gibi bir tramvayı atlattıktan sonra, halkımızın bizden idam gibi istekleri oldu. Biz o zaman duygusal yaklaşmamak için bu konuyu konuşmadık. Sağduyu hakim olduğunda bu oturulur ve konuşulur.  Avrupa Birliği'nden bize tehditler geldi. Bunu yaparsanız asarız keseriz yok sizi atarız gibi. Ben şahsen idam cezasına karşıyım ve eşimi ikna ettim. Eşim beni idam konusunda tehdit etti. 23 yıllık evliyiz ilk defaeşim bana 'ilişkilerimizi gözden geçiririz' dedi. 15 gün bekledim ve anlattım. Yüzde 80 ikna edebildim Bu kolay bir süreç değil. 

OHAL'in 3 ay daha uzatılması

OHAL terör örgütlerini hedef alıyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.