Çayı bu yöntemle sakın demlemeyin

Çayı bu yöntemle sakın demlemeyin

İşte çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler…

Çay demlerken nelere dikkat edilmeli. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan çayı yanlış demlemeniz halinde ciddi sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. İşte çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler…

Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise daha henüz çay suyu sıcakken üst demliğe çay koyulmasıdır.  Bu yöntemle çay rutubet alır  ve henüz demlikteyken bayatlar. 

Türk mutfağının geleneksel içecekleri arasında çay çok önemli bir yere sahip.  Bitki çayları her ne kadar sağlığımız için çok yararlı olsa da çayın yeri ve önemi her zaman farklıdır. Ancak yanlış şekilde demlediğiniz çayla çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkabilirsiniz.
 
İşte çayı demlerken dikkat edilmesi gerekenler ve yanlış çay demlemenin neden olduğu hastalıklar…

Çayın acı olmaması ve uzun süre dayanması 

Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. Bu durum çayın acımasına sebebiyet verebilir.

Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta  gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.

Çayı yüksek ısıya maruz bırakmayın 

Çayı demlerken veya demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız. Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay insan sağlığı için büyük tehdit oluşturabilir.

Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir. Dışarı da içtiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığı nasıl anlarız diyorsanız,  acımaya yüz tutmuş ağzınızda fazla buruk bir tat bırakmasından anlayabilirsiniz.

Çayı kaynamamış su ile demleyin

Çayı muhakkak kaynamamış su ile demlemeniz gerekir. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bakteri oluşmasına sebebiyet verebilir.  

Çayın tadının acıması da genellikle bu sebeplerden meydana gelmektedir. Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise daha henüz çay suyu sıcakken üst demliğe çay koyulmasıdır.  Bu yöntemle çay rutubet alır  ve henüz demlikteyken bayatlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.