Çeşme Belediyespor'dan tarihi rekor: 6 satranç oyuncusu milli takımda

Çeşme Belediyespor'dan tarihi rekor: 6 satranç oyuncusu milli takımda

Çeşme Belediyespor satranç takımı oyuncuları, Antalya'da yapılan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda 6 sporcusunu milli takıma göndererek tarihi bir rekora imza attı.

2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'na Türkiye’nin 81 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) binlerce sporcu katılım gösterdi. Bir hafta boyunca sporcular, antrenörler, veliler ve satrançseverlerden oluşan yaklaşık 10 bin kişi şampiyona için bir araya geldi. Şampiyonaya, Çeşme Belediyespor Kulübü'nden 15 satranç sporcusu katılırken, 6 satranç sporcusu büyük başarı göstererek milli takım havuzuna girmeye hak kazandı. Derin Topaçoğlu 9 yaş kızlar kategorisinde Türkiye 5.'si, Mehmet Efe Akın 12 Yaş Genel kategoride Türkiye 2.'si, Egehan Yıldız 15 Yaş Genel kategoride Türkiye 3.'sü, Alper Tezcan 15 Yaş Genel kategoride Türkiye 4.'sü, Meryem Zümra Alagöz 17 Yaş Kızlar kategorisinde Türkiye 4.'sü ve Zehra Ece Ermemiş 18 Kızlar kategorisinde Türkiye 4.'sü oldu.

aw129480-02-1.jpg

“BAŞARI ÇITAMIZI HER GEÇEN GÜN DAHA YÜKSEĞE TAŞIYORUZ”

Ülkenin dört bir yanından katılımın olduğu şampiyonanın, Avrupa’nın en büyük katılımlı şampiyonalarından biri olduğunun da altını çizen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı, “Altyapıya yaptığımız yatırımlar, birbiri ardına hayata geçirdiğimiz projeler, çalışmalarımız ülkemizde yediden yetmişe herkesin satranca olan sevgisini besliyor, büyütüyor. Uluslararası turnuvalarda elde ettiğimiz başarılar Türk satrancının satranç dünyasında artık önemli bir yeri olduğu gerçeğine işaret ediyor. Bu başarılara ulaşmamızda bizlere destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran nezdinde 18 yıldır yol arkadaşımız olan İş Bankası Ailesine, sponsorlarımıza, turnuvaya emek veren teknik ekibimize, kıymetli ailelerimize ve çok kıymetli sporcularımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Şampiyonada hamle yapan ve dereceye giren tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum” dedi.

Öte yandan kapanış törenine Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekilleri Aşkın Keleş ve Ömer Asım Ötegen, Asbaşkanlar Ayşe Kardaş Ergezen, Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Aykut İlker Mete, Olcay Ak Nalbant, Berkay Çelik, kurul başkanları, Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan, sporcular, veliler, antrenörlerimiz ve basın mensupları katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.