ÇEŞME VE YARIMADA VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI BEKLİYOR

ÇEŞME VE YARIMADA VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI BEKLİYOR

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Çeşme ve Yarımada’ya can katacak Karareis Barajı’nın tamamlanmamasını Meclis gündemine taşıdı.

13 Mayıs 2015 tarihinde temeli atılan ve 12 Nisan 2017’de hizmete açılacağı duyurulan Karareis Barajı’nın vaat edilen tarihin üzerinden 3 ay geçmesine karşın tamamlanamamış olması TBMM gündemine taşındı. “Çeşmelerden memba suyu akacak” sloganıyla temeli atılan ancak vaat edilen tarihte açılamadığı için başta Çeşme ve Yarımada halkı olmak üzere turistik işletmeleri ve yazlıkçıları hayal kırıklığına uğratan Karareis Barajı’ndaki gecikmeyle ilgili CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit tarafından önerge hazırlandı. TBMM Başkanlığına sunulan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel EROĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenen önergede şu ifadelere ve sorulara yer verildi:
 
                “13 Mayıs 2015 tarihinde temeli atılan ve bizzat şahsınız tarafından 12 Nisan 2017’de hizmete açılacağı duyurulan Karareis Barajı, vaat edilen tarihin üzerinden 3 ay geçmesine karşın tamamlanamamış ve hizmete açılamamıştır. Hem Çeşme hem de Yarımada bölgesine can katacak olan Karareis Barajı’nın bitmemiş olması başta bölge halkı olmak üzere özellikle turizmden geçimini sağlayan işletmeler ile yazlıkçıları hayal kırıklığına uğratmıştır. DSİ 2. Bölge Müdürü tarafından yapılan açıklamaya göre baraj, ancak 2017 sonunda tamamlanacak ve hizmete açılacaktır. Bu bağlamda;
 
1.      “Çeşmelerden memba suyu akacak” sloganıyla 2015 yılında temeli atılan ve 12 Nisan 2017’de hizmete açılacağı duyurulan Karareis Barajı’nın vaat edilen tarihin üzerinden 3 ay geçmiş olmasına karşın tamamlanamamış olmasının nedenleri nelerdir?
2.      Bakanlığınıza bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen 35 milyon liralık bu baraj projesi için bugüne kadar yapılan harcamanın tutarı nedir? Baraj inşaatının halen ne kadarı tamamlanmıştır? Projenin tamamlanması için ne kadar kaynağa ihtiyaç vardır? Proje bedelinde aşma söz konusu olacak mıdır?
3.      Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürü tarafından yapılan açıklamada Karareis Barajı’nın açılışının 2017 yılı sonuna ertelendiği belirtilmiştir. Önümüzdeki yaz aylarını kurtarmak adına barajın 2017 sonunda tamamlanmasına yönelik bakanlığınızca hangi önlemler alınmıştır?
4.      Karareis Barajı’nın 12 Nisan 2017 tarihinde açılmaması halinde Çeşme’ye 12 derslik yapılacağına dair verilen söz geçerliliğini korumakta mıdır? Vaat edilen tarihin üzerinden 3 ay geçtiği göz önüne alınırsa söz konusu dersliklerin yapımına ne zaman başlanacaktır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.