Çevre felaketi başkanlıktan etti!

Çevre felaketi başkanlıktan etti!

Menderes'te İTOB OSB Başkanı Onur Ramazan Acar'a ait fabrikadaki atıkların Küner Köyü'ne döküldüğü iddiasıyla başlayan çevre felaketi, Başkan Acar’ı koltuğundan etti.

İzmir'in Menderes ilçesinde, İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçinin ihbarı ve iddiasıyla çevre felaketi ortaya çıkmıştı. Çevre felaketini talimat üzerine yaptığını söyleyen işçinin iddialarına göre; İTOB Başkanı Onur Ramazan Acar kendisine ait fabrikada bulunan atıkların bir bölümünü OSB civarına, bir bölümünü de Menderes’e bağlı Küner Köyü’ne döküp, üzerlerini kapattı.

İşi yapan işçilerin ifadeleri ve görüntülerin ortaya çıkmasıyla Menderes’te çevre katliamının boyutu da kendisini gösterdi. İhbarlar ve görüntüler üzerine Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı, çevre felaketiyle ilgili olarak soruşturma başlatıp, çevre felaketinde dahili olan herkesi tek tek ifadesini almak üzere adliyeye davet etti.

whatsapp-image-2023-10-23-at-15-47-21-1.jpeg

Kamuoyunun gündemi haline gelen ve adliyede soruşturma konusu olan çevre felaketinin yapıldığı fabrikasının sahibi aynı zamanda İTOB Başkanı olan Onur Ramazan Acar, dün yapılan seçimde başkanlığını kaybetti. İTOB üyeleri, seçimde uzun konuşma yapan, çevre felaketiyle gündem olan Acar’ı 61’e 174 oyla başkanlıktan aldı. İTOB seçimi sonunda, Acar’ı koltuktan indirmeyi ve İTOB’un başkanlığını elinden alma başarısını gösteren Sanayiciler Grubu’na oy veren sanayiciler, başarılarını davul zurna çaldırarak kutladılar.

Öte yandan çevre felaketiyle ilgili olarak gündeme gelen ve başkanlığı kaybeden Onur Ramazan Acar, Caner Keşoğlu ve müdürü Sabiha Deren Güzelırmak hakkında seçimlerin kaybedilmesinden sonra ortaya atılan başka usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarının ve adliyelik olmasının da gündeme gelmesine muhtemel gözüyle bakılıyor.

whatsapp-image-2023-10-23-at-15-47-20-002.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.