CHP 227 adayını açıkladı: İşte tam liste!

CHP 227 adayını açıkladı: İşte tam liste!

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçimlere girecek 227 adayı belirlediklerini söyledi. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş ile yola devam... 4 büyükşehirde isimler netleşti...

Yerel seçimde adayların belirleneceği CHP Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından açıklama yapan Deniz Yücel, İstanbul ve Ankara'da mevcut başkanlarla yola devam edeceklerini zaten ilan ettiklerini, 227 adayı da belirlediklerini söyledi.

Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parti meclisimizde bazı adaylarımız belirlendi. Açıklayacağımız 4 büyükşehirden 2'si zaten ilan edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u AKP’nin talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran, Sayın Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran, Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sn. Mansur Yavaş."

Bursa ve Balıkesir'de partililerin mutabakata vardığı ve anketlerde de çıkan isimlerin belirlendiğini kaydeden Yücel, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ise Sn. Ahmet Akın." dedi.

"Diğer adaylar istişare ile belirlendi"

Diğer adayları hem parti teşkilatı hem milletvekilleri ile istişare ederek belirlediklerini söyleyen Yücel, "Burada isimlerini sizlerle paylaşacağımız diğer belediye başkan adaylarımız ise geçtiğimiz hafta Parti Meclisi toplantımızda örgüte yetki verdiğimiz il ve ilçelerle, yetki verilmemiş olsa bile il ve ilçe örgütleri, milletvekili ve Parti Meclisi üyelerimizin üzerinde tam bir mutabakat sağladığı seçim çevreleridir." diye konuştu.

"Belediyelerimizin sayısını artıracağız"

Belediye sayılarını artıracaklarını belirten Yücel, "CHP olarak biz, 2019’dan bu yana Türkiye’nin yarısını sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştırdık. Türkiye’nin yarısı CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir. Belediyelerimiz geçtiğimiz 4 yılda başta pandemi olmak üzere deprem-sel gibi doğal afet süreçlerinde, halkımızın yanında olmuştur. Vatandaşımızın ihtiyaç ve taleplerini yüksek organizasyon yetenekleriyle hızlı bir şekilde karşılamışlardır. İnanıyoruz ki 31 Mart seçimlerinde insan odaklı politikalarımızla vatandaşımıza, sıcak bir el uzatan belediyelerimizin sayısını arttıracağız." ifadelerini kullandı.

Tek adayın olduğu il, ilçe ve beldeler açıklandı

CHP, bugünkü PM'de tek adayın olduğu 227 il, ilçe ve beldeyi açıkladı. Diğer bölgeler için ise oylama yapılacak. İşte bugün adaylığı açıklanan 227 belediye başkan adayı...

img-9817-001.pngimg-9818-001.pngimg-9819-001.pngimg-9820-001.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.