CHP, 9 TEMMUZ İÇİN İZMİR’İ İSTANBUL’A TAŞIYACAK

CHP, 9 TEMMUZ İÇİN İZMİR’İ İSTANBUL’A TAŞIYACAK

“ADALET İÇİN BEKLE BİZİ İSTANBUL”

 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün son durağı olacak İstanbul Maltepe’de yapılacak büyük adalet mitingine rekor bir katılım yapmaya hazırlanıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun devam ettiği adalet yürüyüşünün sona ereceği Maltepe’de, 9 Temmuz’da yapılacak olan adalet mitingine İzmir’in katılımını görüşmek üzere CHP İzmir İl Başkanlığında toplanan CHP İzmir İlçe başkanları toplantıda, isteyen tüm İzmirlilerin adalet mitingine katılımının sağlanması için çalışma yapılması kararlaştırıldı. Toplantıdan İzmir’in mitinge katılımıyla ilgili olarak yapılacak duyurularda “ Adalet İçin Bekle Bizi İstanbul” sloganı belirlendi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven “ Bu yürüyüşünün de, adalet isteğimizin de rengi, dili, partisi, mezhebi yok. Herkes için adalet, Türkiye için demokrasi istiyoruz. Yürüyüşün finaline İzmir’den katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızı götürmek istiyoruz” dedi. Güven şunları ifade etti.

GÜVEN; 9 TEMMUZ’DA İZMİR İSTANBUL’A AKACAK

Tüm dünya’nın yakından izlediği, Türkiye’de yaşayan neredeyse tüm vatandaşlarımızın yürekten desteklediğine inandığımız bu adalet yürüyüşü adalet bekleyen, bağımsız yargı isteyen, kendisini ifade edememekten yakınan, baskılardan bıkmış, bıçağın kemiğe dayandığını gören herkesin yürüyüşü olmuştur. Siyasi tarihimizde bir liderin halkıyla birlikte, ülkesin de adaletin hakim olması ve hukuksuzluğun bir idare şekline dönüşmesine başkaldırdığı bir yürüyüştür. Bu yürüyüş, her adımında halkı bütünleştiren, ayrımcılığa karşı çıkan, adaletsizlikten mağdur olmuş herkesin yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, ülkeyi OHAL ile, KHK’lerle yöneterek uçurumun eşiğine getirmiş olan AKP iktidarına, en masumane ama hayati bir uyarının yürüyüşüdür. Bu yürüyüşten korkmak, bu yürüyüşe başka bir kulp takmaya çalışmak, ancak adaletten korkan, hukuka inanmayan, demokrasi istemeyen, barıştan ve kardeşliğimizden rahatsız olanların işi olabilir. Bizler bu yürüyüşün ruhuna da,  bu ülkenin adalet bekleyen insanlarına da sonuna kadar inanıyoruz. Onun içinde İzmir’in, adalet yürüyüşünün finalinin yapılacağı, 9 Temmuz Maltepe Adalet mitingine akın edeceğini biliyoruz. Bu yürüyüşünde, adalet isteğimizin de rengi, dili, partisi, mezhebi yok. Herkes için adalet, Türkiye için demokrasi istiyoruz.  

BAŞVURULAR CHP İLÇE BAŞKANLIKLARINA

İzmir’in, Adalet yürüyüşüne başladığı günden bu tarafa sahip çıktığını, bunun içinde adalet mitingine en yüksek oranda katılım sağlayacağını bildiklerini söyleyen Asuman Ali Güven         “ İlçe başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımızla koordineli bir çalışma yürüterek, 9 Temmuz’da yapılacak adalet mitingine gitmek isteyen tüm İzmirlileri, İstanbul’a götürmek istiyoruz. İzmir için ortak bir dil ve slogan belirledik. Adalet mitingine uygun olarak sloganımız “Adalet İçin Bekle Bizi İstanbul” oldu. Bu mitinge yapılacak olan katılımın, şimdiye kadar İzmir dışında yapılmış bir mitinge, İzmir’in yapacağı en büyük katılım olacağına inanıyoruz.  9 Temmuz’da Maltepe’de yapılacak mitinge katılmak isteyen vatandaşlarımızla, 8 Temmuz akşamı İstanbul’a doğru yola çıkacağız. Belki de bu yolculuk, adalet için oluşturulacak en büyük konvoy olarak tarihteki yerini alacaktır. Bu büyük mitinge İzmir’den katılmak isteyen tüm vatandaşlarımız, başvurularını oturdukları ilçelerde bulunan CHP ilçe başkanlıklarına yaparak isimlerini yazdırabilirler” dedi

TÜRK BAYRAĞI VE ADALET TİŞÖRTLERİ

9 Temmuz Pazar günü, İstanbul Maltepe’de yapılacak adalet mitingine katılım sağlayacakların, mitinge sadece Türk bayrağıyla katılımlarının sağlanacağı, İzmir’den katılacaklara ön tarafında “adalet”, arka tarafında “İzmir” yazan tişörtler dağıtılacağı, mitingin duyurusu için billboard, gazete ve radyo reklamları verileceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.