CHP Aliağa İlçe Örgütünde aday krizi

CHP Aliağa İlçe Örgütünde aday krizi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Örgütünde, İl Başkanı Aslanoğlu'nun ilçe yönetimini saf dışı bırakması tepkiye neden oldu.

CHP Aliağa'da kriz yaşanıyor. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe yönetimini saf dışı ederek, üç aday adayı Erol Güngör, Barış Eroğlu ve Çağatay Güç'ü il başkanlığına çağırdı.

Barış Eroğlu etrafında diğer iki adayın birleşmesini ve bahsi geçen diğer aday adaylarının da belediye meclis üyesi olmalarını teklif eden Aslanoğlu'nun bu talebi ilçede şok etkisi yarattı.

13 aday adayının arasında daha önce seçim kaybetmiş ve hatta ekibiyle birlikte ilçe başkanlığı kongresinde desteklediği tarafın dahi seçimi kaybettiği bilinen, CHP tabanında dahi karşılığı zayıf olan birinin belediye başkan adayı yapılmak istenmesi CHP tabanında büyük yara açtığı söyleniyor.

Bugün gerçekleşen gelişmeler üzerine, CHP Aliağa İlçe Yönetiminin acil toplanma kararı aldığı ve bu dayatmaya karşı çıkacağı öğrenildi.

senol-aslanoglu-kimdir-ne-is-yapiyor-kac-yasinda-kiminle-evli-nereden-mezun-001.webp

Geçtiğimiz hafta Barış Eroğlu isminin Parti Meclisine kadar geldiği fakat kabul edilmediği söylentileri üzerine tekrar bu ismin il başkanı tarafından öne çıkarılması, Aliağalı partililer tarafından tepkiyle karşılandığı ve bazı partililerin genel merkez yöneticilerini dahi aradığı, bilgi verdiği söyleniyor.

Parti Meclisi toplantısı haftaya ertelenmesine rağmen bugünden kesin aday olarak Barış Eroğlu isminin il başkanı Şenol Aslanoğlu tarafından öne çıkarılması şaşkınlıkla karşılandı.

Bu gelişmeler üzerine CHP Aliağa İlçe başkanı ve yöneticilerinin nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

Diğer aday adaylarının ise pazar günü olağanüstü bir şekilde toplantı yapacağı konuşuluyor.

Öte yandan, ilçe yönetiminin ısrarla ön seçim talebi il başkanı tarafından reddedildiği hatta fırça attığı gündeme bomba gibi düştü.

Belediye başkan adayının ön seçimle gelmesini istemeyen il başkanı, belediye meclis üyelikleri için ön seçim istenip istenmediği kararının ilçe yönetiminden acil olarak istendiği söyleniyor.

İşaret Haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum