CHP Balçova Gençlik Kollarından ATA'ya ziyaret

CHP Balçova Gençlik Kollarından ATA'ya ziyaret

Her yıl 10 Kasım haftasında Anıtkabir ziyareti düzenleyen CHP Balçova Gençlik Kolları Üyeleri bu yıl da 2 otobüs genç ile Ata'nın huzurundaydı.

CHP Balçova Gençlik Kolları Başkanı Korcan Uçman Anıtkabir Anı defterine 
“Büyük Başkomutan Atatürk, Genel Başkanım;
Ebediyete intikalinizin 78. Yıl dönümünde sizi sevgi, saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz. 
İlkelerinle Güneş olduğun, devrimlerinle güçlendirdiğin, bizlere emanet ettiğin Cumhuriyet’i korumak pahasına Bursa Nutkundan aldığımız güçle aziz emanetinin bekçisi olmaya devam edeceğiz. 
Türk genci her daim ilke ve emanetlerinin bekçisi olmaya devam edecektir.
Ruhun şad olsun” cümleleriyle duygularını belirtti. 
Gençler sonrasında Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının kabrini ziyaret etti. Burada açıklama yapan Uçman;
“Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yıllarca süren bağımsızlık mücadelesinde neler yaşadıklarını Anıtkabir ziyareti sırasında tekrardan içimizde hissettik. Gerçek bir lider nasıl olunur, Başkomutan unvanı nasıl kazanılır hepimiz bir kez daha şahit olduk. Şehitlerimizin kanıyla kazanılan bu topraklarımızda bir kez olsun cepheye gitmemiş insanlar kendilerini lider, Başkomutan olarak görüyorlar. Ulucanlar cezaevindeki dram hepimizi derinden etkiledi. Bir başka emperyalizm ve faşizmle mücadele eden üç fidanı ve aydınlarımızın tecritteki anlarını, hapishane yaşantısı ve anıları hepimizin içini ağlattı yeniden. Biz gençler Atatürk’ün Bursa Nutkundan aldığımız güç ve Denizlerin mücadelesiyle yolumuza devam edeceğiz” dedi.
CHP’li gençler gün sonunda Genel Merkez’e giderek Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve MYK üyeleri ile gençlik politikaları, başkanlık sistemi ve ülke gündemi ile ilgili konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.