CHP Bornova'da kazanan isim belli oldu

CHP Bornova'da kazanan isim belli oldu

Mevcut Başkan Ertürk Çapın ve Volkan Koçanalı'nın yarıştığı kongrede kazanan isim Çapın oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) ilçe kongreleri devam ediyor.

Bugün İzmir'de Bornova Olağan İlçe Kongresi yapıldı. Naim Süleymanoğlu Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongre saat 10.00'da yeterli çoğunluk sağlanamadığı için saat 15.00'te tekrar toplandı.

Kongrede mevcut Başkan Ertürk Çapın ile muhalefetin adayı Gençlik Kolları eski Başkanı Volkan Koçanalı yarıştı.

ÇAPIN GÜVEN TAZELEDİ

Oy sayımının ardından seçimi Ertürk Çapın kazandı. Çapın 235 oy alarak güven tazelerken, rakibi Volkan Koçanalı 180 oy alabildi.

Volkan Koçanalı'nın listesinde yer alan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP İzmir eski Milletvekili Atila Sertel, eski ilçe başkanı Asım Güven, 28. Dönem İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Esin Doğan Metin, Eray Büyük, Ali Yaşar Çalışkan, Çeto Çamlıbel gibi isimler delege olamadı.

LİSTELER BELLİ OLDU

Volkan Koçanalı'nın listesi;

volkan-001.jpg

Ertürk Çapın'ın listesi;

capin-003.jpg

"MEMNUNSANIZ DEVAM EDİN YA DA GELİN"

Adaylık konuşması için kürsüye çıkan Volkan Koçanalı, örgüte olan inancından dolayı ilçe başkanı adayı olduğunu belirterek, “Burada müthiş bir çekişme, kamplaşma var arkadaşlar… Maalesef yüzde 30’lara varan oyumuza rağmen bakış açımızı çok daralttık. Bu konuda size bir fırsat sunuyoruz. Bu bakış açınızı genişleteceğiz. Bornova’da birbirinizle uğraşmayı bırakıp AK Parti iktidarının zorbalıklarıyla uğraşacağız. Ülkeyi kurtaracağız. Partimize emek isteyen karşılıksız hangi görev varsa yaptım. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğim. Bunları inançla coşkuyla yapacağım. Yeter ki partimiz içeride boşa harcadığı enerjiyi dışarıya harcamayı başarsın. Bunun yolu bazılarımızın sevmediği yol, örgütü gençleştirmek. Örgütü artık gençleştirelim. Seçimden önce bana “Çok geç çıktın kardeşim” diyenler oldu. Ama hiçbir şey için geç değildir” dedi. Koçanalı, Bornova İlçe Başkanlığı yönetiminden memnunsanız devam edin, ama değilseniz gelin bize yoldaşlık yapın. Gelin CHP Bornova örgütünü hep birlikte ayağa kaldıralım. Aydınlık yarınlar için kendimi siz değerli örgütümün vicdanına bırakıyorum” dedi.

“BU PARTİNİN ÜYESİYSENİZ İHANET EDEMEZSİNİZ”

Adaylık konuşmasını yapan mevcut İlçe Başkanı Ertürk Çapın, “Ben de 15 Mayıs sabahı iktidar partisinin Bornova ilçe başkanı olacağıma emindim. Maalesef olmadı. Örgütümüz çalıştı. Bakın CHP örgütü çalıştı. Bornova örgütü binlerce kişiyle sandığa sahip çıktı. Ben buradan hepinize teşekkür ediyorum. Bir milletvekili seçiminde aldığımız oya bakın bir de Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığımız oya bakın. Sayın Genel Başkanımızın aldığı oya bakın. Bu partinin üyesi hiç kimse bir oy TİP’e Bir Oy Kemal’e diyemez. Bu partinin üyesiyseniz ihanet edemezsiniz. Bana sosyal medyadan saldıran insanlar var. Bunu ben söylüyorsam beni de atsınlar partiden. Benim ailem buralı. Kimsenin CHP’ye ve yerel yönetimlere ve benim seçildiğim yerde çalışarak CHP’ye ihanet etme hakkı yok. Benim seçmenimin ekmeğini yiyeceksin sonra da ona buna susatacaksın, orda burada olur olmadık konuşacaksın. Ben bu ilçenin başkanıysam bunu yaparım ve disipline veririm. Benim kimseyle kişisel problemim yok. CHP ilçe başkanlığı makamında oturuyorsunuz….Bu makamın gereklerini yapmak zorundasınız. Bir arkadaşımız olmadık sözler yazdı. Neymiş efendim o AKP Çorum ilçe başkanına söylüyormuş. Ayıp derler yuh derler. Ben partimi hiç terk etmedim. Hiç ayrılmadım. Defalarca bu salondan başı önde çıktım. Bir kere partime küsmedim. Şu tabloyu görüyorsunuz gerek var mı? Bizim partimizin kültüründe böyle bir terbiyesizlik yok ya. Hatibe böyle bir şey yapılır mı? Yuhalamak ne demek?” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-08-15-at-17-06-12-1.jpeg

Çapın sözlerini şöyle sürdürdü;

“SİZİNLE ARTIK YOLLARIMIZ AYRI SAYIN BAŞKAN”

Başkan benim çocukluk arkadaşım ama benim CHP’deki ideolojim ondan ayrı. Burada hiçbir partilim benim partililiğimi tartışmasın. Hiçbir ilçe başkanı arkadaşım belediye başkanı ile kötü olmak istemez. Ben CHP’nin bir takım ilkeleri var onlardan taviz veremiyorum. Bizim artık siyaseten yollarımız ayrıldı. Gitti Yeni Asır gazetesine arkada Kılıçdaroğlu kaçtı yazısı var. Ama dikkat edeceksiniz sayın başkan. Bilerek yapmadınız ama dikkat etmek zorundasınız. Kalktınız mecliste MHP AKP milletvekilleri. Bir toplantı yaptınız depremde kimse devlete karşı çıkmasın, devlet haklı, devlet ordaydı dediniz. Ben terbiyem gereği salonu terk etmedim ama olmaz sen hükümete hak veremezsin. Ben buna karşı çıkmak zorundayım. Siyasete bakışımız farklı arkadaşlar, ideolojimiz farklı. Farklı yollardaymışız ben bunu görememişim. Arkadaşlar. Burada fazla uzatmak istemiyorum ama benim madalyam burada ama sizin satacak madalyanız bile yok.”

whatsapp-image-2023-08-15-at-17-06-12-4.jpeg

GÜNBOYU KONGREDE NELER YAŞANDI?

Salona Ertürk Çapın'ın "Örgüt için yine, yeniden" , "Emek en yüce değerdir", "Önce örgüt, önce birlik, önce Bornova" sloganlarının yer aldığı afişler asılırken, Volkan Koçanalı'ın gençlik vurgulu sloganları dikkat çekti. Koçanalı'nın "Gençlikten geleceğe haydi!", "Umut ile, sevda ile, düş ile..." yazılı afişleri asıldı.

Kongreye, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, CHP İzmir eski milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ve Musa Çam ile çok sayıda partili katıldı.

Öte yandan Atila Sertel ve Musa Çam'ın ön sıralarda değil de arka sırada oturması dikkat çekti.

Kongrenin Divan Başkanlığına CHP İzmir eski Milletvekili Kamil Okyay Sındır seçildi.

"SİYASETTE AĞALIK OLMAZ"

CHP İzmir eski Milletvekili Atila Sertel; "Blok liste elbette çıkacaktır. Bizler mahallemizi çok üzüyoruz. Çok değerli arkadaşlarımız karşı karşıya geliyor. Delege seçilenler seviniyor. Seçilemeyenler üzülüyor. Sonuçta biz birbirimizi kongre öncesi üzüyoruz. Bornova’da maalesef çok az katılımlı bir delege yaşıyoruz. Bizler tüzük kurulunda bir çalışma yürütüyoruz. Konuştuğumuz en önemli olan maddelerden biri ilçe kongrelerimizin bütün üyelerimizin katılımıyla yapılmasıydı ve bu kabul gördü. 31. Kongrede artık tüm üyeler seçime katılabilecek. İki ayrı grupta yer alan arkadaşımız da çok değerli arkadaşlar... Kongrelerde bazı değerli arkadaşlarımızın dışarda kaldığını gördük. Keşke ilçe kongrelerimizde de çarşaf liste yapılsa. Bunu söyleme sebebim biz biriz, beraberiz, kardeşiz... Siyasette ağalık olmaz. Siyasette mücadele olmalıdır. Ama ideoloji de olmalıdır. Maalesef bu kongrede yok.” dedi.

"YEREL SEÇİMLERDE AYNI BAŞARIYI GÖSTERECEĞİZ"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Partili üyelerimize muhalefet eden her üyemize baskı ve zulüm var. AKP ve yalakaları bize savaş açtılar. Ama sizler sayesinde Cumhuriyet Halk Partililer sayesinde CHP dimdik ayaktadır. Değişim bu gibi kongrelerden yavaş yavaş başlıyor. 12 ilçede kongremiz tamamlandı. Birileri yandaş medya kanallarından bizleri eleştiriyor. Parti tüzüğümüze CHP’li üyeler karar verir. Öyle televizyonlarda konuşan suya sabuna dokunmayanlar bizim adımıza karar veremezler. Neyi nerede söyleyeceğini gerçek üyeler çok iyi bilir. Kürsü bugün sizlerin neyi söylemek isterseniz söyleyin. Her açıklamanız genel başkanlığa iletilecek. Cumhurbaşkanının montaj görüntüleri ile maalesef mücadele edemedik ve kaybettik. Ben 14 Mayıs seçimlerine 4 aylık bir il başkanı olarak girmiştim. Hatalarım benim de tabi ki oldu. İlçe başkanlarında, ilçe yönetimlerinde 3 dönem, 4 dönem, 5 dönem, 7 dönem koltukta olanlar öz eleştirisini yapacaklar. Belediye başkanlarımıza, ilçe başkanları da il örgütlerimiz arkasında duruyor. Kim seçilirse seçilsin biz seçilen arkadaşlarımızın arkasındayız. Bu kongrelerin ardından yerel seçimlere son hız devam edeceğiz. Hep birlikte çalışacağız. Son dönemlerde MHP’den 20 belediye kazanıyoruz açıklamaları hakkında konuşan Aslanoğlu; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde onlara İzmir’de fark attık. Her 3 seçmenin birinden oy aldık. Yerel seçimler de aynı başarıyı göstereceğiz. İnşallah 100.yılda sokak sokak gezerek halkla buluşacağız. İzmir’e yakışan bir 100.yıl kutlaması yapacağız. Hep birlikte omuz omuz geçen bir çalışma yapacağız. Aydınlanma mücadelesi için can veren Uğur Mumcular için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

"HİÇ KİMSE BENİ ELİMDEN TUTUP BELEDİYE BAŞKANI YAPAMAZ"

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ; “Ben 60 yaşındayım. Hiç kimse benim elimden tutarak beni belediye başkanı yapamaz. Ben genel başkanıma gittim. Beni belediye başkanı yapan Mahir Polat mı ? Yoksa siz mi yaptınız ? Ben Bornova’da yıllarca ticaret yaptım. Beni herkes tanır. Bornova’ya belediye başkanı olarak bana teşekkür etmeleri gerekir. Benim parti terbiyem var. Kesinlikle partim hakkında kötü konuşmam. Kırılacak dal kalmadı gücü olan varsa ağacı dalından söksün. Bornova’da milletvekilleri yüzde 38’di. Genel başkanımızın ise yüzde 68’di. 2024 yılında yerel seçimleri yaşayacağız. Yerel seçimlerde 11 büyükşehir belediyesini 15’e taşıyacağız. Bir daha ki genel seçim 2025’te olacak eminim. Bornova’nın en büyük şansı bizim gibi belediye başkanlarıdır. Asgari ücret yılbaşında 15 bin liraya gelecek. Biz belediye olarak 600 milyon lira yatırım yaparak kasasında 200 milyon lirası olan bir belediye olduk. Bunları konuşmak istemiyorum ama deprem felaketinde 10 bin çadırı Bornova belediyesi olarak biz gittik dağıttık.” dedi.

ÖN SEÇİM VURGUSU

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Partinin YDK üyesini yuhalayıp gitmek kimseye yakışmaz. Orda bağırmak yok. Siz bağırırsanız ben daha çok bağırırım. Yapmadığım hiçbir şeyi yapmış gibi konuşmam. Örgüte verdiğim sözleri unutmam. Aday olmak istersem ona göre aday olurum. Seçimi benim üzerimden konuşamazsınız. Eğer 3.dönem vekillik yapmak istersem. Gerçekten söylüyorum ön seçim olmadan aday olmam. İki tane pırıl pırıl başkan adayımız var. Onlara teşekkür ederim.” dedi.

"3 AY SONRA BELEDİYEYE ELEMAN ALMADIM"

Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila, “Ben yerel seçimlerden 3 ay sonra belediyeye eleman almadım. Benim dönemimde elimden geleni yapmaya çalıştım. Benim cep telefonum yıllardır aynıdır. Partimiz beni herhangi bir yere aday yaparsa ön seçim isterim. Partimin tüm çalışmalarına katıldım. CHP için Atatürk için elimden geleni yapacağım. Adaylara başarılar dilerim” dedi.

whatsapp-image-2023-08-15-at-17-06-12-3.jpeg

"İZMİR'İN İLÇELERİNİ BİLMEYENLERİ MİLLETVEKİLİ YAPMAYA HAKKINIZ YOK"

CHP İzmir eski Milletvekili Atilla Sertel; “Bu kongre önemli. Bu kongrede bir karar vereceksiniz. O kararı partinin ve ilçemizin geleceği için çok önemli. Ben Bugüne kadar siyaset yaptım. Bayraklı hariç hiçbir ilçede taraf olmadım. Ancak bazı konularda size düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Kamil Oktay Sındır benim canım kadar sevdiğim ve 8 yıl görev yaptığım dostum. Birbirimizi kırmamaya, üzmemeye özen gösterdim. 2009 yılıydı ben de o zaman Bornova Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum. Kardeşim Genel Merkez tarafından Deniz Baykal ekibi uygun gördü. Bana göre başarılı bir görev yaptı. Ön seçim olmadığı için dönemin Belediye Başkanı Olgun Atilla’yı getirmek için uğraştı. 2015 yılında yapılan ön seçimde ise Bornova’nın en çok oyunu alarak milletvekili oldu. Ön seçim olsaydı üye Kamil Okyay Sındır’ı tekrar Belediye Başkanı seçecekti. Kamil Okyay Sındır’ın hakkını yediler. Sonra Belediye Meclis üyeliği yaptı. Milletvekili oldu, Mahir Polat milletvekili oldu. Geldi meclise Olgun Atila sevdiğim kardeşim Bornova için çalıştı sonra Olgun indirildi Mustafa başkan seçildi benim hiç katkım yoktu Mustafa İduğ’un başkan olmasında. Ben atama işlerinin içine girmem. Ön seçim olsun dedim. Olgun adaylıktan edildi. Kardeşim İduğ başkan oldu. Hepsi birlikte İduğ başkana karşı bir araya geldiler. Kongrelerde ilçe başkanlığına seçilirken yarın belediye başkanlığı için karar alınamaz bırakın üye seçsin. Bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşım ise beni çok incitti. İçime sinmedi internet siteleri aradığında ise cevap vermedim. Paylaşım şu şekildeydi “Mustafa İduğ’un elinden tuttum başkanlığa taşıdım gerekirse indirmeyi de iyi biliriz”. Yukarıda Allah var şahit, aşağıda örgüt var şahit kimseye tepeden bakmadım. Kimseyi incitmedim incitmem. Tüzük değişsin, değişecek bütün kademelerde ön seçim olacak. Sonrada buraya İstanbul’dan kimse vekil getiremeyecek. Burada Milletvekili olacak çok kişi var. İzmir’in ilçelerini bilmeyenleri milletvekili yapmaya hakkınız yok. Bizi çizip atmaya hakkınız yok. Neden İzmir’de oyumuz düştü. İthal adaylarla beraber yukardan aşağı atamalardan dolayı. Bizde ağalık olmaz bizde yoldaşlık olur. Ben delegenin vicdanına güveniyorum. birileri bana telefon ediyor ben cv topluyormuşum. Ben 32 yaşında bürokrattım çok insanı işe aldım ama hiç kimseyi delege diye işe almadım. Ölene kadar CHP’de olacağım ve iradem özgür olacak. Bayraklı haricinde hiçbir yerde taraf olmadım ama burada tarafım. Burada tek oyum var. O oyumda Volkan Koçanalı’ya” dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.