CHP geçmiş dönem İzmir İl Başkanı Karataş'tan kurultay değerlendirmesi: Kurultay'da değişen olmaz

CHP geçmiş dönem İzmir İl Başkanı Karataş'tan kurultay değerlendirmesi: Kurultay'da değişen olmaz

CHP 6.Dönem İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, CHP genel başkanının seçileceği 38.Olağan Kurultayı'na ilişkin değerlendirmede bulundu.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), genel başkanının seçileceği 38.Olağan Kurultayı, bugün Ankara Spor Salonu’nda başladı.

Kurultayda, CHP Genel Başkanlığı için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski Parti Meclisi üyesi Örsan Kunter Öymen yarışacak.

Medya Ege'ye konuşan CHP 6.Dönem İzmir İl Başkanı Kemal Karataş, Kılıçdaroğlu ve Özel'in en güçlü iki aday olarak gösterildiği kurultaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

whatsapp-image-2023-11-04-at-09-50-54.jpeg

38. Olağan Kurultayı'nın bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapılan kurultaylarından, çok farklı bir kurultay olacağını vurgulayan Karataş, şunları söyledi; "Bir seçim yenilgisinden sonra, örgütün çok değişik boyutlarında tepkilerin oluşmasıyla kurultaya gidiliyor ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir değişim isteniyor. Ancak bilinir ki; Türkiye Siyasi Partiler Kanunu gereği, kolay değildir değişimi gerçekleştirmek. Cumhuriyet Halk Partisi'nde de görüyorum ki; sokak başka, delege başka ve çok büyük fark olmaz ama Kılıçdaroğlu yine genel başkan olur. Burada bir tek şey dengeleri bozabilir; eğer parti meclisi listeleri, Kılıçdaroğlu eski takımından kişilere yer verirse bu sefer sıkıntıya girer ve öyle şeyler olabilir ki; parti meclisini kaybeden Kılıçdaroğlu, genel başkan olmasına rağmen zor durumda kalır ve genel başkanlığını sürdüremez bu sefer. Onun için; eğer Kılıçdaroğlu, parti meclis üyelerini yeni, yıpranmamış isimlerden yaparsa rahat bir kurultay alma süreci yaşar. Özgür Özel, bir değişimin temsilcisi ama ben bugüne kadar neyi değiştirebileceğine dair ciddi bir şeyler söylediğini görmedim. Nesini değiştirecek onu söylemeliydi. Örneğin, bireysel değişimler değil de; programla, partinin tüzüğüyle, yapısal sorunuyla ilgili değişiklikler önerseydi, ciddi ciddi bunun üzerinde dursaydı ve bu söylemleri geliştirseydi daha fazla mesafe alabilirdi ama ben bunu görmüyorum. Tabi bir şey daha görüyorum; CHP tarihinde hiç görülmemiştir, bir genel başkanın kurultayla değişeceği. Bu da böyle olacak, görelim, yaşayalım."

whatsapp-image-2023-11-04-at-09-50-57.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.