Roman krizinde Özcan Purçu iddiası

Roman krizinde Özcan Purçu iddiası

Roman vatandaşlar dün CHP İzmir il binası önünde "Faşist başkan istemiyoruz" başlığıyla bir eylem gerçekleştirdi. CHP Geçmiş dönem Milletvekili Purçu’nun belediye ile yaşadığı imar polemiği sonrası bu eylemi organize ettiği iddiası ortaya atıldı.

Roman vatandaşlar ile arasında yaşadığı krizler ve hakkında çıkan iddialar sonrası yeniden aday gösterilmeyen geçmiş dönem CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu hakkında ortaya atılan iddia gündeme bomba gibi düştü.

65afbe04359d3.jpeg

Aday adaylığı heyecanın yükseldiği süreçte bir grup Roman vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi önüne gelerek dikkat çeken bir eylem gerçekleştirdi. ‘Faşist başkan istemiyoruz’ sloganı ile il binası önüne gelen ve protesto gerçekleştiren Roman vatandaşlar Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’i istemediklerini dile getirerek, aday belirleme sürecinde dikkatli olunması gerektiği çağrısında bulundu.

ARKASINDA ‘PURÇU’ VAR İDDİASI

Yaşanan eylem sonrası ise dikkat çekici bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre Özcan Purçu Selçuk Belediyesi’nden istediği bir imar değişikliğini alamayınca Romanları örgütlediği iddia edildi. Purçu’nun geçmişte de CHP’li mevkidaşları ile bile sık sık arazi konusu üzerinden karşı karşıya geldiği kamuoyunda sıkça yer almıştı.

65afbdfd9e344.jpeg

ROMAN MECLİS ÜYESİNDEN AÇIKLAMA

CHP’li Roman Meclis Üyesi Ali Yangır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yapılan eylemin kendilerinden bağımsız olduğunu açıklayarak, “İzmir Roman Derneklerinin dikkatine… Tasarrufumuz olmadan bir açıklama yapılmış, İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adayları hakkında. Oysa İzmir’deki bütün Roman dernekleri partimizin göstereceği hangi aday olursa olsun saygı duymak mecburiyetindeyiz ve duyuyoruz da. Tasarrufumuz olmadan bu haberin İzmir derneğimizin bunu yapacağı kanaatinde değilim ve dernek başkanlarından önemli rica ediyorum. Ne savunma ne de böyle bir şeyin girişiminde bulunmamalarını rica ediyorum. Genel Merkezin açıklayacağı hangi aday olursa olsun başımızın üstünde yeri var. Bu bir kişisel meseledir. 20 senelik bir partili olarak bu kişisel sorunu roman derneklerini üzerinden kurban kesmeyin. Roman derneklerini karıştırmayın. Elinizi roman derneklerini üzerinden çekin! Ben bütün roman derneklerine ve abilerime kardeşlerimi sesleniyorum. Lütfen bizi çok kullandılar bu saatten sonra kullanmasınlar. Özgür iradenizle davranmanızı istiyorum. Elinizi Roman derneklerinin üzerinden çekin!” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.