CHP İzmir Gençlik'te istifa şoku!

CHP İzmir Gençlik'te istifa şoku!

CHP İzmir İl Gençlik Kolları'nda aylardır süren kriz istifayla sonuçlandı.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları'nda aylardır süren kriz istifayla sonuçlandı.Yönetimde görevli Sayman Mert Akkale, Başkan Vekili Berkan Gürboğa, Parti Sözcüsü Efe Uygur, Dış İlişkiler Sorumlusu Ezgi Alkılıçgil, Eylem Etkinlik ve AR-GE Sorumlusu Cem Uluğ, Aile Politikalarından Sorumlu Emine Yağmur Canerler, Ekonomi ve Sosyal Politikalar Mehmet Emre Morsünbül, Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Seyit Ali Fırat, Aile Politikalarından Sorumlu Aylin Çıbıklar görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Edinilen bilgilere göre toplantıda istifa eden yöneticilerin gerekçelerinin şu olduğu öğrenildi:

27 Aralık 2015 tarihinde göreve gelen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, birlik ve beraberliği bir türlü sağlayamadı. Yönetime danışılmadan, fikir alınmadan aldığı kararlar sayesinde yöneticiler arasında kopukluk yaşandı. Bunlarla birlikte ağır hakaret ve tehditlerin de olduğu bilinmekteydi. En son yaşanan görev değişikliğindeki haksız ve taraflı kararlar yönetimi içten içe tüketme noktasına getirdi. Yönetimde bulunan Görkem Şeker'in il yöneticilerini ve ilçe başkanlarını açık açık tehdit etmesi ve hakaretlerde bulunması bardağı taşıran son damla oldu. Buna karşın CHP'nin kurumsal kimliğini korumak ve adaleti sağlamak adına son toplantıda bazı il yöneticileri Görkem Şeker'in istifasını istedi. Aldığı skandal kararlara bir yenisini ekleyen İl Başkanı Sinan Sarıküse, 'Görkem Şeker'e talimatları bizzat ben verdim' diyerek sahip çıktı. Bu doğrultuda da isimleri sayılan dokuz yönetici şeffaflık ilkesi sonucu görevlerinden istifa etti.

Yaşanan bu gerilim nedeniyle önümüzdeki günlerde CHP İzmir İl gençliğinde neler olacağı merak konusu iken, CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi ve yeni İl Başkanı Asuman Ali Güven ve yönetiminin bu olaylara tavrı örgüt içinde büyük bir merak konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.