CHP İZMİR KILIÇDAROĞLU’NA SAHİP ÇIKAMADI!

CHP İZMİR KILIÇDAROĞLU’NA SAHİP ÇIKAMADI!

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ifadelerine cevap vermek için basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in toplantısına katılım çok zayıf kaldı.

Katılımın azlığı bazı partililerce “CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkamadı” diye değerlendirildi.

whatsapp-image-2017-08-15-at-18.04.19.jpeg
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili başta AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve AK Partili Genel Başkan Yardımcıları tarafından sert eleştiriler sonrası harekete geçen CHP Örgütleri tüm Türkiye’de eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Bu toplantılar çerçevesinde gözler Kılıçdaroğlu’nun İzmir Milletvekili olması nedeniyle İzmir İl Örgütü’ndeydi. İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklaması oldukça cılız geçti.


CHP’nin en güçlü olduğu il olarak öne çıkan ve Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kentte 23 Belediyeye sahip olan ve kentin 26 milletvekilinden 14’ünü kazanılan kentte toplantıya katılan sayısı tam bir fiyaskoydu. 23 CHP’li belediyeden sadece Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 4 Milletvekilinden ise sadece Mustafa Balbay katıldı. 30 ilçe başkanından ise sadece Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar katıldı. 30 kişilik İl Yönetiminden ise sadece birkaç kişinin katılması tepki çekti.

Birçok partili, böylesi bir basın açıklamasının tüm belediye başkanları ve milletvekilleri, ilçe başkanları ve kalabalık partililer ile yapılması gerektiğinin altını çizerek, “AKP tüm kadroları ile Genel Başkanımızı hedefe koyup cezaevine atmak için algı operasyonu başlatmışken CHP’nin tepkisi bu kadar cılız olmamalıydı. Maalesef İzmir CHP Örgütü, bu kentten milletvekili olan Genel Başkanına sahip çıkamamıştır” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.