CHP İzmir kulislerinde çok tartışılan iddia

CHP İzmir kulislerinde çok tartışılan iddia

CHP İzmir Örgütü, geçtiğimiz günlerde yapılan Tüzük Kurultayı’nda ön seçim ile ilgili önergeye önce evet sonra hayır mı dedi?

 

CHP'nin 9-10 Mart tarihlerinde Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı tamamlandı ve yeni bir tüzük kurultayca kabul edildi.

Başta sona gerginlikler geçen Kurultay’da asıl tartışmalar ise önseçim maddesi de denilen, aday saptama yöntemlerinde yaşandı. Mevcut tüzükte, Siyasi Partiler Kanunu tarafından verilen yüzde 5 ve maddede belirtilen yüzde 15'lik genel merkeze kontenjan milletvekili tanıyan hakkın sadece yüzde 5 yapılması için Muharrem İnce ile İlhan Cihaner ve Selin Sayek Böke'nin başını çektiği milletvekillerinin önergesinin oylanması verilen aralarla birlikte 5 saat sürdü.

Bu tartışmaların olduğu önergede, CHP İzmir Örgütü’nün tavrı merak ediliyordu. Kulislerde CHP İzmir’in önce ‘evet’ oyu verdiği Divan Başkanı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 10 dakika ara vermesinden sonra oyunun ‘hayır’ a döndüğü iddia edildi.

Örgüt olarak bu karar değişikliğinin sebebi ise partililerin tepkilerine neden oldu.

Kaynak: Gerçek Haberci

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.