CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ PURÇU’NUN İSYANI

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ PURÇU’NUN İSYANI

Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgelere aralıksız ziyaretler gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU,

 

Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgelere aralıksız ziyaretler gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, Sakarya’nın Sapanca ilçesi Gazipaşa Mahallesi Kestanelik mevkiinde barınma sorunu yaşayan vatandaşları dinledi ve Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için yetkililerle temasa geçti. Türkiye’nin farklı il ve ilçelerine gittiğini ve sorunların değişmediğini gözlemlediğini aktaran Milletvekili Özcan PURÇU, “temel sorunların başında barınma geliyor. Altyapıdan, elektrikten, sudan, temel gereksinimlerinin karşılanmasından yoksun Roman vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların başında barınma geliyor.” dedi.Sapanca’da Kestanelik Mevkii’nde yaşayan vatandaşlarımızın koşullarının insan yaşamına, insan onuruna yakışır bir tarafı olmadığını belirten CHP İzmir Milletvekili PURÇU, evleri yıkılan Roman vatandaşlarımızın açıkta kalmaması için atılan adımların yetersiz olduğunu ifade etti. Milletvekili Özcan PURÇU, TOKİ tarafından yapılan 136 konuttan, şu anda 23’ünün boş olduğunu, ancak bölgede konteyner ve barakalarda yaşayan 100’ü aşkın Roman vatandaş için 23 konutun ihtiyacı karşılamayacağını hatırlattı. Roman vatandaşların TOKİ tarafından yapılan ve halen boş olan konutlardan yararlanması gerektiğini söyleyen Milletvekili PURÇU; Kestanelik’te kanalizasyonun olmadığını, çocukların hasta olduğunu, bu koşullarda sağlıklı yaşamanın mümkün olmadığını söyledi.

Milletvekili PURÇU şöyle konuştu:

“Roman vatandaşlarımızın yaşadığı bölgede 100’ü aşkın konuta ihtiyaç var. Hem de acilen… Kestanelik’te okul çağında çocuklar var, iş arayan, hatta iş aramaktan umudu kesmiş olan gençlerimiz, tencerede kaynatacak yemeği olmayan kadınlarımız var. Çocuklar okula gidemiyor, vatandaşlar isyan ediyor. Devletin görevidir vatandaşlarına insan onuruna yakışır barınma koşullarını sağlamak. Altyapı hizmeti götürmek ise yerel yönetimlerin görevidir. Sapanca’da bizzat gördüğüm sıkıntıların çözümü için Sapanca Kaymakamı Ali Ada ile görüştüm. Mahalleliler kaymakam beyin de belediye başkanının da mahalleye gelmediğini söylüyor. Telefonla görüştüm, kamu görevlilerimizi mahalleye davet ettim. Sapanca Belediye başkanı Aydın Yılmazer’in bu durumu abartılacak bir durum olarak nitelendirmesi, Romanların yaşam tarzları nedeniyle kendilerini mağdur ettiklerini söylemesi kabul edilemez. Hiçbir insan, hiçbir canlı böyle koşulda olmayı tercih etmez, seçmez, istemez. Görüntüler ortada, yaşananlar ortada, abartı değil gerçekler ortada… Devlet vatandaşına kucak açmalı, dışlanan ve kentsel mekan pratiğinin dışına itilen Romanlarımızın temel haklarından yararlanmasını sağlamalı" dedi.

Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili Özcan PURÇU şöyle seslendi:

“Barınma en temel insan haklarındandır. Kim ister kötü ve sağlıksız koşullarda yaşamayı? Kim ister kanalizasyonu olmayan yerde çocuklarını büyütmeyi? Kim ister, akrebin, yılanın, böceğin olduğu yerde barakada kalmayı? Kim ister çalışmamayı, işsiz kalmayı? Ne yazık ki çocuklarımız rızkıyla değil, borcuyla doğuyor, Türkiye yoksullaşıyor. Hayat standartlarının kötüleştiğinin, gelir adaletsizliğinin arttığının farkında mısınız? Bu ülkede her yüz kişiden on ikisinin evine ekmek götüremediğinin farkında mısınız? Peki Romanların ekmek götürecek evi dahi olmadığının, en yakıcı yoksullukla kaderlerine terkedildiği gerçeğinin farkında mısınız?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.