CHP Karabağlar'da sandık iyice karıştı... Polis korumasıyla...

CHP Karabağlar'da sandık iyice karıştı... Polis korumasıyla...

İl Yöneticisi Özdemir'in polis korumasında seçim alanını terk ettiği öğrenildi. Muhalifler seçim sonuçlarına itiraz etmeleri bekleniyor.

CHP'de devam eden seçimlere hile gölgesi düştüğü iddia edildi. Karabağlar İlçesi Sarıyer Mahallesi'nde yapılan seçimlere İl Yöneticisi Çetin Özdemir ve İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın direk müdahil olduğu seçimde oy sayımına muhaliflerin sokulmaması ve seçimi İlçe Başkanı Yıldız'ın 1 oyla kazandığının açıklanması ile artan gerginlik sonrası polis çağrıldı. İl Yöneticisi Özdemir'in polis korumasında seçim alanını terk ettiği öğrenildi. Muhalifler seçim sonuçlarına itiraz etmeleri bekleniyor.

Muhalefetin kilit mahalleleri ardı ardına kaanması Karabağlar CHP'deki delege seçimlerinde çeşitli iddiaların dile getirilmesine neden oldu. Son olarak 22 delegesi olan Üçkuyular Mahallesi'nde muhalefet ittifakına açık farkla kaybeden CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın Sarıyer Mahallesi Delege seçimlerinde seçime bizzat müdahale ettiği iddia edildi. Edinilen bilgiye göre seçimler esnasında oy verilen bölümün önünde bekleyen ilçe başkanı Yıldız'ın oy kullanan üyelerden karşı listeyi talep ettiği bazı üyeler ile de "oy verdim işbaşı ne zaman" şeklinde konuştuğu iddiası sandığı karışırdı. Mahallede oy kullanan üyelerin daveti üzerine seçim yapılan yere gelen İlçe yönetimine muhalif İlçede Belediye Meclisi Üyesi Vahap Batuhan komşu mahallede yapılan seçimlere İlçe Başkanı'nın müdahil olduğu bilgisi gelince seçim yapılan alana gittiğini belirterek, "Beni arkadaşlarımız delege seçiminden çağırdılar. İl yöneticisi ilçe başkanı ile birlikte burada sağlıklı oy kullanılmasına engel oluyorlar. birlikte Karabağlar Sarıyer Mahallesinde İlçe Başkanı kapıda oturarak gelen üyeleri yönlendirdi. Oy kullanılacak kapıda İl yöneticisiyle birlikte durdu. İş vaadleri ile resmen yönlendirme yaptılar. Biz itiraz edince polis çağırdılar " dedi.

İL YÖNETİCİSİ SAHTE KAYIT İLE AİLESİNİ TAŞIDI

İl Yöneticisi Çetin Özdemir'in kendi hanesine Bornova'da oturan ailesinden 20 kişiyi kaydettirdiğini, dolgu üye yaptığını söyleyen Batuhan, Özdemir'in deüyelere iş vaadinde bulunduğunu da iddia ederek, "İl Yöneticisi Çetin Özdemir de müdahale etti. Tek başlarına 20 dolgu üye kaydı yapmışlar. Sandığa da kendisi ve ilçe başkanı dışında kimseyi de yaklaştırmadılar. İtiraz etmemiz sonrası bizi uzaklaştırdılar. En az 15 üyeye iş sözü vermiş. Çetin Özdemir 'Ben il yöneticisiyim iş bulurum size' demiş. Sandık başında bunları duyanlar var. Adaletsizce bir seçim çalışması yapmışlar. İl yöneticisi resmen iş sözü vererek taraf tuttu. İşe alırım diye söz veriyor sandığı da ablukaya almışlar. Arkadaşlar karşılarında itiraz edemiyorlar sindirmişler zulmediyorlar" diye konuştu.

İL YÖNETİCİSİ ÖZDEMİR POLİS KORUMASINDA ÇIKTI!

Sinirlerin gerildiği  Sarıyer Mahallesi'nde sonuçların belirlenmesi için yapılan oy sayımına muhalifler alınmadı. Mhaliflerin alınmadığı sayımların sonrasında İlçe Başkanı Yıldız'ın listesinin 1 oy ile kaandığı açıklanmasından sonra  İl Yöneticisi Çetin Özdemir'e orada bulunan partililer tepki gösterdi. Özdemir, gelen tepkilerin artmasından  sonra çağrılan polis aracıyla olay yerinden ayrlldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.