Özel İzmir'den tepki gösterdi: Yazıklar olsun Tayyip Erdoğan!

Özel İzmir'den tepki gösterdi: Yazıklar olsun Tayyip Erdoğan!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Bergama ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluştu. Özel, emeklilerin bayram ikramiyesini 3000 TL olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bergama mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilerin bayram ikramiyesini 2000 TL’den 3000 TL’ye çıkaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için şunları söyledi:

“Biraz önce Recep Tayyip Erdoğan emekliye bayram ikramiyesi açıkladı. Sene 2015, CHP emekliye bayram ikramiyesi vereceğini söyledi. Önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı ama ‘veremezsin’ dediler. 7 Haziran’da baktılar seçim gitti, 1 Kasım’da ‘biz de vereceğiz’ dediler. Biz CHP olarak ikramiye için bir asgari ücret demiştik. Bunlar 3 yıl emekliyi kandırıp 2018 seçimlerinden önce 1000 TL verdiler. 3. yıl 1500 TL yaptılar. Şimdi 17 bin TL olmasını savunuyoruz. Az önce açıklamış 3000 TL yapmış. Yani bu kadar yoksulluk, bu kadar enflasyon, bu kadar hayat pahalılığı varken 1 kilo et 600 TL olmuşken, yapa yapa bayram ikramiyesine yaptığı 1000 TL artış. Yazıklar olsun Tayyip Erdoğan yazıklar olsun. 10 bin TL ile emeklinin geçinmesini bekliyor. Bu ülkede 10 bin liraya, 17 bin liraya geçinilmez. İnsanlardan oy isterken ‘milletim’ diyenler, sandık arkada kalınca milleti unutuyorlar. Bergama’daki AK Partili, MHP’li kardeşlerim ikramiyelerinin 1000 TL artırılmasını kendilerine reva görene 31 Mart’ta oy verirse bunlar böyle devam eder. Ama ‘bıçak kemikte’ derse, sarı kartı gösterirse görün bakalım sizin sesinizi dinliyorlar mı, dinlemiyorlar mı? Bu enflasyonun hesabını sormaya var mısınız?”

foto4.jpeg

“BU KAMUFLAJ YAKIŞACAKSA BİLAL ERDOĞAN’A, BURAK ERDOĞAN’A YAKIŞSAYDI”

CHP’li Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“İnsanların karnı aç diyor ki ‘ezanı dindirilecekler’, insanlar geçinemiyor, diyor ki ‘bayrağı indirecekler’. İşsizlik var diyorsun ‘ülkeyi böldürecekler’. Bu ülkenin bir bölünme tehlikesi beka sorunu ortaya çıkarsa kot üstüne yalandan perdelik kumaş çekerek havalimanına gidenler değil, dedeleri şehit yatanlar bu ülkeye sahip çıkar. Afrin’de kamuflaj giyer, üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu. Ertesi gün gazetelerde manşet ‘çok yakıştı’. Bu kamuflaj yakışacaksa Bilal Erdoğan’a, Burak Erdoğan’a yakışaydı. Neden gitmedi askere kendi evlatları? Şehidin tabutunun ucundan tutar, vatan evlatlarının şahadetinden siyaset yapalar. Kısa çöp uzun çöpten hesap soracak. Mazlumlar, uzun adamdan hakkını alacak.”

“BERGAMA ALTIN MADENİ İÇİN MÜCADELE EDENLERİ ALINLARINDAN ÖPÜYORUM”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erzincan İliç’te yaşanan altın madeni faciasını hatırlatarak, “Yıllarca üst üste yığılmış siyanürlü toprak 9 canımızı aldı götürdü. İnşallah geri gelsinler ama her geçen dakika ümitlerimiz tükeniyor. Burada altın madenine karşı biz mücadele ederken bize laf söyleyenler şimdi sus pus oturuyorlar. Ben Bergama altın madeni için mücadele edenleri alınlarından öpüyorum. Seçim sathı mahallindeyiz. Bir yanda rantın peşinde olanlar, bir yanda atadığı belediye başkanının 5 yılda nasıl zenginleştiğini kardeşinden duyanlar, köylünün mallarını çatır çatır satanlar diğer yanda halkçı belediyecilik yapan, sosyal yardımları 5 katına çıkaranlar, veresiye defterlerini kapatanlar var” dedi.

“KÖYLÜNÜN MALINI, TARLASINI PARSEL PARSEL SATTILAR”

Özgür Özel, Bergama’da geçen yerel seçimde belediyenin AK Parti tarafından kazanıldığını hatırlatarak, “Bergama’da yerel seçimlerde içimiz buruldu, yüzümüz asıldı. 5 yıl sabrettik. 5 yıl halkçı belediyecilikten uzak, rantçı belediyeciliğe teslim. Ben bu meydanda eyleme geldim. 2014 yılında çıkan kanunla köylümüzün alın teriyle biriktirdiği mallarını, taşınmazlarını, tarlalarını belediyeye ücretsiz devrettiler. Bizim başkanlar bu işleri yapmazken AK Parti’nin belediye başkanları geldi köylünün malını, tarlasını parsel parsel sattı. 2,5 milyon metrekare köylünün tarlasını çatır çatır sattı” dedi.

“ADAYIN KIZ KARDEŞİ DİYOR Kİ, BİZİM BÖYLE BİR MALIMIZ YOK”

Özel, AK Parti’nin Bergama Belediye Başkan Adayı’nı şu sözlerle eleştirdi:

“Bugün geliyorum baktım başkan adayı değişik. Dışardan ithal aday getirmişler. Bergama’nın seçtiği adaya sanki kayyum atamışlar gibi belediyede toplu iş sözleşmesi var, mevcut başkan ortada yok, AK Partinin başkan adayı toplu iş görüşmesi yapıyor. O koltukta kimin oturacağına kimse karar veremez. Bergamalılar karar verir ona. Bergama, Tayyip beyin kayyumuna geçit verecek mi? Sandıkta ‘o koltuk benim kime emanet edeceğime ben karar veririm’ diyecek misiniz? Yeni aday slogan yazmış diyor ki ‘Bergama kalkınacak, Bakırçay kalkınacak’. Kardeşim bundan önceki belediye başkanını da seni de gönderen aynı kişi. Ne oldu son 5 yılda başkanın kendi kalkındı. Ben demiyorum kız kardeşi diyor ki ‘bizim böyle bir malımız yoktu’. Temiz belediyeciliğe ihtiyacımız var. 25 günlük Bergamalıya değil. 25 yıldır emek verene ihtiyaç var.

“ŞİMDİYE KADAR ÇOCUKLARINIZI İYİLEŞTİRDİ ŞİMDİ BERGAMA’YI İYİLEŞTİRECEK”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Bergama Belediye Başkan Adayı Tanju Çelik’in “Bergama’nın evladı” olduğunu belirterek, “Tanju Başkan’ı, seviyor musunuz? Köy, yayla demedi ev ev gitti hasta çocukları iyi etti. Evladının ateşi olunca anne babadaki duyguyu biliriz. Onu iyileştirene minnetimiz çoktur. Şimdi Bergama’yı iyileştirecek. Doktor Tanju Çelik Bergama’ya iyi gelecek. Biz halkçı belediyeyiz” dedi.

“BERGAMA’YI TALAN ZULMÜNDEN KURTARALIM”

CHP’li Özel, partinin baba ocağı olduğunu belirterek, Bergama adayı için sandıkta ittifak kurulmasını istedi. Özel, şöyle dedi:

“CHP sizin babanızın, dedenizin evi. CHP herkesin içine doğduğu baba evidir. Kimi daha büyüğünü arar, kimi küçüğüne razı olur. Herkes bilir ki başım sıkışırsa dara düşersem eğer baba evinin çorbası kaynamaktadır. Kozak yaylasında mağdur köylü, asgari ücretle geçinemeyen işçi, 10 bin TL emekli maaşı ile geçinemeyen emekli, baba evi burada. Senin yerin başımızın üzerindedir. Baba evinin tapusu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tedir. Bu baba evi hepimizin. Mağdur, mazlum itiraz eden kim varsa baba evinde birleşmeye davet ediyorum. Biz kimseyi uzakta tutmak istemiyoruz. Biz ittifakı masa başında kuramadıysak Bergama’da sandık başında kuracağız. Bergama’daki tüm demokratları birleşmeye davet ediyorum. AK Parti’nin Cumhur İttifakının talan belediyeciliğine karşı burada doktorun arkasında buluşalım. Bergama’yı talan zulmünden kurtaralım.”

ÖZEL’DEN TUGAY’A: ‘SAKİN GÜÇ’

Özgür Özel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay’ın elini havaya kaldırarak, kendisinden övgüyle söz etti:

“Yerel seçimde katılım çok önemli. Eşinizi dostunuzu yoklayın, oy vermeye gitmem diyen varsa koluna girin, götürün. Hem Bergama’yı hem memleketi kurtarın. Muhtarlar seçilince iki kapıya gidecekler. Biri doktor Tanju’nun belediyedeki ardına kadar açık olan kapısı, diğeri Büyükşehir Belediyesi’nde

kararlı duruşu, sakin ama işinde hızlı olan, dünyadan kaynak bulan sorunları bulan ve çözen bir adayım var, Cemil Tugay. Elini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kaldırıyorum. Aldığı kararları hızlı alan, ekibiyle uygulayan, kendi belediyesinde, 30 belediye içinde en yüksek memnuniyet oranlarımızı yakalayan, en iyi sonucu alacağını İzmir’i bir dünya kenti yapacağını Bergama’nın sorunlarını teker teker çözeceğini biliyoruz. Onu size emanet ediyorum.”

“HER KESİM BİZİ YANINDA GÖRECEK”

Dr. Cemil Tugay, Bergama halkına seslenirken her kesimin yanında olacağını, hizmet çıtasını yükselteceğini belirterek, şöyle dedi:

“Dünyanın en eski şehirlerinden birinde bizim için hiçbir sorun halledilemez olamaz. Sizlere duyduğu sevgi ve saygıyla Tanju başkanımızla beraber her şeyinizi emanet almaya hazırız. Küçücük çocuklarınız, yaşlı büyüklerimiz, çiftçimiz, esnafımız her zorluğunda bizleri yanında görecek. Bizler onların ailesinden biri gibi yanında olacağız. Çocukların sahipsiz kalmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülke sahipsiz değil, Bergama sahipsiz değil, İzmir sahipsiz değil. Atatürk’ten bu güne biz bu ülkeye hizmet ediyoruz. Onlarca belediye başkanımız hizmet etti. Bayrak bizde ve çok daha yüksekte olacak.”

“BERGAMA İTTİFAKINI KURACAĞIZ”

CHP Bergama Belediye Başkan Adayı Tanju Çelik, ilçesine yapacağı yatırımları şöyle anlattı:

“137 mahallemizle Bergama İttifakını kuracağız. Birlik ve dirlik içinde kazanan Bergama olacak. Bergama’da taş taş üstüne koyan tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. 1 Nisan’dan sonra bu bayrağı ben taşıyacağım. Sosyal belediyecilik anlayışıyla sağlıkta, tarımda, turizmde Bergama’yı hak ettiği yere taşımaya kararlıyım. Tarihi mirasa sahip çıkacağım, yaşanabilir bir Bergama için çalışacağım. Kozak Çevre Yolu Projesi zorunluluktur. Her türlü girişimi ve takibi yapacağız. ‘Bergama iktidar partisinde olmazsa hizmet alamazmış’ diyorlar. Devlet hepimizin devletidir. Hepimizin vergileriyle yaşamaktadır. Biz devletin kapısını çalarız ve alana kadar da o kapıdan ayrılmayız. Biz Bergama için çalışmaya devam edeceğiz. Bergama’da da en büyük sorun işsizlik. Organize sanayi bölgesi, serbest bölge ve liman projeleri ilerliyor. Önümüzdeki yıllarda 20- 30 bin çalışana ihtiyaç duyulacak. Belediye - yatırımcı iş birliği protokolleri yapacağız. Gençlere iş fırsatı sunacağız. Kentimizden beyin göçünü engelleyeceğiz.”

foto6.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.