CHP Sözcüsü Öztrak: Terörle mücadelemiz meşrudur

CHP Sözcüsü Öztrak: Terörle mücadelemiz meşrudur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "TSK'nın teröre ve ve terör örgütlerine yönelik mücadelesini destekliyoruz" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak gazetecilerin "Pençe Kılıç Hava Harekatı ve Suriye'ye olası kara harekatı" hakkında sorularını cevapladı.

Öztrak konuya ilişkin olarak "Terör bir insanlık suçudur. Her türlü terör eylemini lanetliyoruz. TSK'nın teröre ve ve terör örgütlerine yönelik mücadelesini destekliyoruz. Asker hepimizin askeridir, ordu hepimizin ordusudur. Terörle mücadelemiz meşrudur ve bu mücadeleden, askerimizin sırtından kendine oy devşirmek isteyenler varsa bunun adı da maalesef siyaset değildir" dedi.

chp-den-harekata-destek-terorle-mucadelemiz-mesrudur-1123504.jpg

CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklamasında "Dün Kilis’te Öncüpınar Sınır Kapısına, hain terör örgütü tarafından, sınırın öte yakasından roketli bir saldırı düzenlendi. Akşam saatlerinde de Gaziantep Karkamış’a, benzer bir saldırı gerçekleştirildi. Bugün Karkamış’a yine roketli bir saldırı oldu. Ne yazık ki, biri çocuk üç vatandaşımızın yaşamını kaybettiğini, Derin üzüntüyle öğrendik. Yaşamdan koparılan çocuğumuz, İzmir Milletvekilimiz Mahir Polat’ın da yeğeni… Kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımız da var. Yine Kilis’teki saldırıda, 1 askerimiz ve 7 polisimiz yaralandı. Yaralı vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz. Allah Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde operasyon yürüten, Mehmetçiklerimizin ayağına taş değdirmesin" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.