CHP'de Planlar 2019 İçin

CHP'de Planlar 2019 İçin

Kurultay süreci başlayan CHP'de tüm planlar 2019 seçimleri için yapılıyor. Belediye Başkan'ları kongreler için hazırlık yaparken bazı ilçelerde ise belediye başkanlığı düşünenler çalışmalara başladı.

Arif Çayan -Kongre sürecine gire CHP'de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün belediye başkanlarının kongre sürecine müdahil olabilecekleri yönünde açıklamasının ardından zaten ilçe örgütleri üzerinde hakimiyeti olan belediye Başkan'larının daha hummalı çalışmasına neden oldu.Belediye başkanları ilçelerde delege seçimleri öncesi ilçe başkanları aracılığıyla delege çalışmasına başlarken parti içinde de hareketlilik yaşanıyor. Muhalifler çeşitli İlçelerde toplantı yaparken bazı belediye başkanları da olası adaylarla biraraya gelerek durum değerlendirmesi yapıyor. Bu toplantılar parti kulislerinde bazı ilçelerde belediye başkanlarının ilçe başkanlarında değişikliğe gidileceği yönünde değerlendiriliyor.
İlginç Toplantı!
Parti içinde bu hareketlilik yaşanırken Genel Merkezinin ilk olarak ilçeleri belirleyip sonra Büyükşehir Belediye Başkan'ı adayını belirleyeceği sinyalleri vermesi adı bu koltuk için adı geçenleri farklı hedeflere yöneltiyor. Bu çerçevede 2014 seçimlerinde adı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen sahil ilçelerinin belediye başkanının Konak ilçesinde yaptığı muhtar toplantısı parti kulislerinde konuşuluyor. Kentin tarihi mahallerinde yapılan bu toplantıya katılan 4 muhtarın Ak Partili olması toplantıyı daha ilginç hale getirmiş durumda. Toplantıya ev sahipliği yapan muhtarın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf ile gündeme gelen toplantıya CHPli muhtarların eleştirisi sonrası fotoğraf kaldırılırken belediye başkanının Ak Partili muhtarlardan belediye başkanlığı adaylığı için destek istediği iddiası partililerce "Büyükşehir olmazsa merkez ilçeyi istiyor ama bu iş Ak Partililerle olmaz örgütüne güvenmeyen ismi istemiyoruz" tepkisi aldı.
Görünen o ki kongre sürecinde CHP'de sert tartışmalar ve ciddi koltuk savaşları olacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.