CHP’de Yeni Moda; “Özgürlükçü Sol!”

CHP’de Yeni Moda; “Özgürlükçü Sol!”

Eşbaşkanlık mı geliyor?

Gazeteci Adem Nakçı'nın haberine göre CHP'de parti içersinde konuşulduğu kulislere bomba gibi düşen bir gelişme yaşandı.

Referandum sürecinin devam ettiği ve vatandaşın gözü “Oylarımızı nasıl koruyacaklar?” diyerek CHP’ye dikildiği bu günlerde parti içinde başka bir tartışma yaşanıyor. Referandumdan birkaç ay önce başlatılan ve bazı kesimler tarafından “Özgür”lükçü Sol olarak değerlendirilen hareket kapalı kapılar ardından tartışılmaya başlandı. 

CHP içindeki hemen hemen tüm muhalif hareketler gibi merkezi yine İzmir olan bu hareket ile ilgili Ankara kulislerinde konuşulan şema şu; 

“Hareket iki başkanlık (Avrupa’daki hemen hemen tüm sol hareketler gibi eşbaşkanlık süreci var) üzerine kurulu. Bunun ilki ve harekete isim vereni TBMM CHP Grup Başkanvekili olan Manisa Milletvekili Özgür Özel diğeri ise partinin sözcülüğünü yapan Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke.”

Bu hareketin merkezi CHP içindeki diğer muhalif hareketlerde olduğu gibi yine İzmir olması çok şaşırtıcı değil.  Bir dönem “Çoban Ateşi”ni yazanlar yine başroldeler. Bu yapıya özellikle çok medyatik olan attığı SMSler ile katıldıkları TV programları ile meşhur olan bazı milletvekilleri ve belediye başkanları da alenen olmasa da el altından ciddi anlamda destek veriyor. Bu isimler perde arkasında da olsalar “Hep destek tam destek modundalar”. 

Kapalı Toplantıda Sert Eleştiriler!

Hareket sessiz ve derinden iş yürüttüğüne inana dursun Konu ilk günden beri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın takibinde ve her zamanki tavrı ile sessizce izledi. Konu geçtiğimiz günlerde kapalı yapılan grup toplantısında gündeme geldi. Özellikle CHP Grup Başkanvekili olan Manisa Milletvekili Özgür Özel’e bazı partililer daha önce CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğu için Grup Sözcülüğü’nden istifa eden Muharrem İnce örnek gösterilerek; “Muharrem kadar olamadın. O istifa edip mertçe ortaya çıktı. Bu işler kapalı kapılar ardında olmaz” dediği konuşuluyor. 

Bu eleştirilerden nasibini alan bir diğer isim ise partinin sözcülüğünü yapan Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke oldu. Böke’ye parti sözcüsü olarak Türkiye’nin sisteminin değiştirilmek istediği süreçte nasıl böylesi bir oluşum içinde olduğu eleştirisi geldi. Bu eleştiriler sırasında dikkat çeken olay ise Özgür Özel’i kimse savunmazken Selin Sayek Böke için bazı isimlerin “Yapmaz öyle bir şey. Güç elde etmek için ismini kullanmışlardır” savunması olmasıydı.

Sol Zaten Özgürlükçüdür

Tartışılan bir diğer konu ise hareketin ismi oldu. Bazı isimlerin “Özgürlükçü Sol” ismine karşı çıkarak, “Sol zaten özgürlükçüdür. Özgürlükçü olmasa bu harekete kalkışamazdınız. İkbal düşkünü olanlar özgürlüğe prim tanımazlar” tepkisi ise toplantının ironisiydi.  

İbre İnce’ye mi döndü?

Öte yandan Ankara’da bu tartışmalar yaşanırken daha önce Genel Başkan adayı olan Muharrem İnce’nin sürpriz İzmir gezisi kafaları karıştırdı. İnce’nin Özgürlükçü Sol olarak adlandırılan yapının merkezi ilan edilen İzmir’e yaptığı ziyarette bu yapı ile adı anılan bazı isimler ile görüştüğü iddiası oldu. İzmir siyaset kulislerinde bu görüşmede İzmir İl eski Başkanı Alaattin Yüksel ile 3 Belediye ve 3 ilçe Başkanı ile buluştuğu iddiaları yer buldu. 

Bu görüşme kulislerde “Özgür Özel’e tepki çok oldu o da gerekli duruşu sergileyemediği için ibre Muharrem İnce’ye döndü” şeklinde değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.