CHP'den öneri: "Hayır bloku ittifak yapsın"

CHP'den öneri: "Hayır bloku ittifak yapsın"

CHP'li vekil ‘hayır’ blokunun da hem yerel de hem genel de işbirliği yapacak şekilde organize edilmesi gerektiğini söyledi.

MHP’nin AK Parti ile ittifak yapma konusundaki tavrını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, ‘hayır’ blokunun da hem yerel de hem genel de işbirliği yapacak şekilde organize edilmesi gerektiğini söyledi.

chp-li-dursun-cicek-hayir-bloku-da-ittifak-yapmali-385590-5.jpg

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında siyasetteki ittifak tartışmasını değerlendiren Çiçek, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’deki siyaset bloklaşma aslında anayasa oylamasıyla ortaya çıktı, ‘evet’ diyenler ve ‘hayır’ diyenler. Dolayısıyla bu sürecin hem yerel de hem genel de, 2019’da da bu gruplaşmanın devam edeceğini düşünüyorum. Şayet MHP bunu net bir şekilde ortaya koymuşsa bu anayasa oylamasında birlikte mücadele eden ‘hayır’ blokunun da hem yerel de hem genel de işbirliği yapacak şekilde daha somut adım atmaları, daha kurumsallaşmaları yönünde yapılacak çalışmaları teşvik etmek ve bunu daha organize hale getirmek bizim temel görevimiz diye düşünüyorum. Çünkü karşı taraf örgütlü bunu kurumsal yapıyorsa bizim tarafın da yani ‘hayır’ oyu kullananların da bu işi daha açık kamuoyunun bilgisi dahilinde daha kurumsal hale getirmesi 2019 seçimlerinde başarıya giden yolun ilk adımı olacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.