CHP'li Altıok: "Laikliği savunmak suç mu?"

CHP'li Altıok: "Laikliği savunmak suç mu?"

Laiklik propagandası yapan Halkevleri üyelerinin gözaltına alınmasını İçişleri Bakanına sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, yılbaşında İstanbul Ortaköy'de gerçekleşen saldırı öncesi ve sonrasında yapılan laiklik karşıtı sosyal medya paylaşımlarına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle yazılı soru önergesi verdi. Yılbaşı kutlamalarını hedef gösterenler ortadayken laiklik üzerine konuşan Halkevleri üyelerinin gözaltına alınmasını eleştiren Altıok, “Laikliği savunmak suç mu?” diye sordu.

Katliamın ardından 39 insanın öldürüldüğü saldırıya övgüler dizen sosyal medya paylaşımları görüldüğünü hatırlatan Altıok, yılbaşı kutlamalarının haftalarca hedef gösterilmesinin ardından yşaanan bu katliamın toplumda derin bir endişeye sebebiyet verdiğini dile getirdi.  

Altıok, yılbaşı kutlamalarından hemen önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutlamaları haram kılan fetva yayınlandığını, bir Yeni Şafak muhabirinin Noel Baba’ya roketle hedef alırken çizilmiş bir karikatür paylaştığını, katliamın hemen ardından Kanal A televizyonunda bir gazetecinin “Kim ortalığı havaya uçurursa uçursun yılbaşı kutlamaları haramdır, karşıyız” dediğini, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da okullarda yılbaşı kutlamalarını yasaklandığını hatırlattı.

Altıok, tüm bunlara ilişkin hiçbir işlem yapılmazken Okmeydanı’nda bir kahvehanede laiklik hakkında konuşan Halkevleri üyelerinin görüntülerinin İçişleri Bakanlığı’nın resmi twitter hesabından “gördüğünüz yerde ihbar edin” mesajıyla paylaşıldığını, görüntüde yer alan Ayşegül Başar’ın ise gözaltına alındığını dile getirdi.

“Türkiye’de laikliği savunmak, laiklik konulu kahvehane toplantıları gerçekleştirmek suç mudur?” diyen Altıok, İçişleri Bakanlığı resmi hesabından provokatif paylaşımda bulunan görevliler hakkında yasal işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Altıok, “İçişleri Bakanlığı tarafından Ortaköy’deki vahşi terör eyleminden sonra, bu terör eylemini ve teröristi öven sosyal medya kullanıcılarıyla ilgili işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa kaç kişi hakkında işlem başlatılmıştır? Başlatılmadıysa ne zaman başlatılacaktır?” sorularına Bakan Soylu’dan yanıt istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.