CHP'li Altıok ve Böke, İzmir'de akademisyenlerle buluştu

CHP'li Altıok ve Böke, İzmir'de akademisyenlerle buluştu

ALTIOK VE BÖKE’DEN ÜNİVERSİTE MESAİSİ

 

CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ile CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Selin Sayek Böke İzmir'de akademisyenler ve üniversite idari çalışanlarıyla buluştu. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim-Sen Temsilciliği'nin davetlisi olarak Tınaztepe Kampüsü'ne giden Zeynep Altıok ve Selin Sayek Böke, Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Nilsen Gökçen'i makamında ziyaret etti. CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın da eşlik ettiği ikili buradan ayrıldıktan sonra Tınaztepe Kampüsü Sosyal Tesisleri'nde Eğitim-Sen üyesi akademisyenler ve idari çalışanlarla bir araya geldi. Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi olan CHP PM üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız ve CHP Üniversiteler Ege Bölgesi eski Sorumlusu Vatan Çağlar Babacan’ın da bulunduğu toplantıda Altıok ve Böke akademisyenler idari çalışanların sorunlarını dinledi. Toplantı sonrası Sosyal Tesisler yemekhanesini ziyaret eden Altıok ve Böke burada işçilerle bir araya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin diğer üniversitelerden farklı olarak tesislerde ağırlıklı olarak kendi bünyesindeki kadrolu personelleri çalıştırdığını belirten Eğitim-Sen Temsilciliği, buna rağmen taşeron çalışmanın olduğunu, statüsü belirsiz biçimde çalışmanın da ciddi sorun oluşturduğunu belirttiler. Yemekhane işçileri ziyareti sonrası Altıok ve Böke İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Uysal'ı ziyaret etmek üzere Tınaztepe Kampüsü'nden ayrıldılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler Kampüsü'ne geçen ikili burada mezuniyet hazırlıkları yapan öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin yakın ilgisi gören Altıok ve Böke bol bol fotoğraf çektirdi. Referandum öncesi Selin Sayek Böke'nin Prof. Dr. Yaşar Uysal moderatörlüğünde katılmayı planladığı panel Rektörlük tarafından iptal edilmişti. Altıok ve Böke Prof. Uysal'ı unutmadı ve sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. İktisat Bölümü hocalarıyla birlikte uzun bir sohbet gerçekleştiren ikili, KHK'larla Ege Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenlerle buluşmak üzere kampüsten ayrıldı. 

AKADEMİ KIYIMA UĞRUYOR

İzmir’de ihraç edilen akademisyenlerle ikinci defa bir araya gelen Zeynep Altıok ve Selin Sayek Böke, akademisyenlerin proje çalışmaları hakkında bilgi aldı. Akademinin zor bir dönemden geçtiği belirten Altıok şu ifadeleri kullandı: "Üniversiteler Türkiye tarihinin en karanlık dönemini yaşıyor. Kadrolaşma, baskı ve sürgün kampüslerin normali haline gelmiş durumda. Akademisyenler iktidarın baskısını ağır biçimde hissediyorlar. Bunlara bir de ihraçlar eşlik ettiğinde akademinin tam anlamıyla kıyıma uğradığını görüyoruz. Mevcut akademisyenler sindirilmek, ihraç edilen akademisyenler açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmek isteniyor. Biat etmeyen, halk için, doğa için, insanlığın ortak değerleri ve hakları için bilim üreten, soran, sorgulayan akademisyenler teslim alınmaya çalışılıyor. Ama her buluşmamızda tekrar görüyoruz ki bu anlayışa teslim olmaya asla niyetli değiller. Üniversitenin yaşadığı bu kıyımdan öğrenciler de nasibini alıyor. Öğrenciler soruşturmalarla okullarından uzaklaştırıyorlar, tutuklamalarla eğitim hakları elinden alınıyor.”

ÜNİVERSİTELER ÇÖLLEŞTİRİLİYOR

Üniversitelerin çölleştirildiğini belirten Selin Sayek Böke ise şu açıklamalarda bulundu: “Üniversiteler iktidar ve ona biat eden idareciler eliyle çölleştiriliyor. Türkiye’nin son derece nitelikli akademisyenleri ihraç edildi. Ülkemize ve akademiye değer katan  nitelikli kadroları zorbaca üniversitelerin dışına itildi. İhraç edilen akademisyenlerden Türkiye’nin en iyi üniversitesini kurabiliriz. Hiçbirisi OHAL hukuksuzluğunu kabullenmiyor. Onlar, gündelik hayatın her alanını birer akademiye dönüştürmüş durumdalar. Çalışıyorlar, üretiyorlar, projeler geliştiriyorlar. Akademinin kampüsten ibaret olmadığını tüm dünyaya gösteriyorlar. Bizler de akademisyenlerin adalet mücadelesinde yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.