CHP'li Altıok'tan Cumhuriyet iddianamesi tepkisi

CHP'li Altıok'tan Cumhuriyet iddianamesi tepkisi

"Yok hükmündedir"

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Cumhuriyet gazetesi yazarları ve yöneticileri için hazırlanan iddianameye çok sert tepki verdi. Yazılı açıklama yapan Altıok, 'Buna iddianame demek için öncelikle Türkiye'deki tüm hukuk fakültelerini kapatıp, tüm hukuk hocalarını ülke dışına göndermemiz gerekebilir' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok açıklamasında şunları söyledi:

"6 aydır yazılmayan ve yazılmadığı her gün Cumhuriyet yazar ve yöneticilerinin günlerini hapiste geçirdiği Cumhuriyet iddianamesi nihayet yazılabildi. Ancak buna iddianame demek için öncelikle Türkiye'deki tüm hukuk fakültelerini kapatıp, tüm hukuk hocalarını ülke dışına göndermemiz gerekebilir. Çünkü yüz kızartıcı ve zorlama bir iddianame ile karşı karşıyayız.

İddianame terör örgütüne yardım ve yataklık kılıfında gazetecilik faaliyetinin yargılanmasıdır. Gazetenin yayın politikasının değişmesi yargılama gerekçesi olamaz. Kimi ilgilendirir bu? Genel Yayın Yönetmenlerinin gazetede yayımlanacak haber ve yorumlara karar verdiği gibi saçma sapan bir suçlama olamaz. Kim karar verecek? Elbette genel yayın yönetmenleri karar verecek, çaycı mı karar verecek? Gerçi bir ara çaycıyı da tutukladılar...

ByLock kullanıcıları ile telefon görüşmesi gibi bir suçlama ile karşılıyoruz ki bu durum aklın ve mantığın tamamen devredışı kaldığını kanıtlar nitelikte Öncelikle bu insanlar gazeteci, yazar, avukat. Herkesle görüşebilirler, bu görüşme nasıl olur da tek başına kanıt oluşturur? İnsanların alnında mı yazıyor ByLock kullanıcısı olduğu? Telefon uyarı mı veriyor "Sizi arayan kişide ByLock var" diye? Kaldı ki ByLock kullanıcıları ile telefon görüşmesi tek başına yargılanma gerekçesi oluşturuyor ise AKP'li bakanların, milletvekillerinin, belediye başkanlarının vay haline. Hiçbirisi yakayı kurtaramaz!

Kısaca bu iddianame yok hükmündedir, değersizdir, anlamsızdır. Bu iddianame komiktir ve ülkenin aklıyla alay etmektir. Cumhuriyet yazar ve yöneticileri basın ve ifade hürriyetinden dolayı yargılanmaktır. Yargılanan basın özgürlüğünün kendisidir. FETÖ'cülerin tanık, devlete FETÖ'cülerin yerleştirildiğini söyleyenlerin sanık olduğu bir yargılama; yargı eliyle yürütülen bir komedi filminden fazlası değildir.

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticileri derhal serbest bırakılmalı ve ivedi bir biçimde FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkartılmalıdır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.