CHP'li Arslan: "İktidar, Atatürk'e hakarete sessiz kalıyor"

CHP'li Arslan: "İktidar, Atatürk'e hakarete sessiz kalıyor"

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Atatürk ve Zübeyde Hanım’ın şahsına yönelik iftira dolu hakaretlere tepki gösterdi.

 

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Atatürk ve Zübeyde Hanım’ın şahsına yönelik iftira dolu hakaretlere tepki gösterirken, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Binali Yıldırım’a yazılı önergesiyle "Derin Tarih" dergisi aboneliklerin bakanlıklarda ve TBMM'de bitirilmesi çağrısında bulundu. 

Milletvekili Arslan, iftira ve hakareti tarihyazıcılığı sanan Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan’ın dergisi “Derin Tarih”in kamu kurumlarındaki ve TBMM'deki aboneliklerinin bitirilmesini önerdi. Milletvekili Arslan, soru önergelerinde, "Laik Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla, Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün özel yaşamı, askeri dehası, siyasi görüşleri, ilke ve devrimleriyle açıkça kavgalı olan, bu ifadelerini iftiralara varan boyutta geçtiğimiz günlerde TV Net ekranlarında da gösteren yazar Mustafa ARMAĞAN’ın genel yayın yönetmenliğinde çıkarılan “Derin Tarih” dergisi, düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlarının çok ötesinde bir yayın çizgisiyle Cumhuriyetimize, Kurtuluş Savaşı kadrolarına, Mustafa Kemal ATATÜRK’e iftira ve hakaretlerde bulunmaktadır." ifadesini kullandı. Arslan, kamudaki "Derin Tarih" dergisi aboneliklerinin bitirilmesini önerirken, dergiye Başbakanlık ödeneği ya da kamu kurumları bütçelerinden ne kadar para aktarıldığını sordu.

Milletvekili Arslan, yazılı basın açıklamasında “Nurcular FETÖ’nün boşalttığı kadrolara yerleştiriliyor, onlardan biri de çıkmış Atamıza ve Zübeyde Annemize hakaret ediyor. Bunların iftiraları asla münferit hadise değildir. Bunların adamları devlette kadroları paylaşırken, havuz medyasında yazıları ve sözleri dolaşırken iktidarın sesi çıkmıyor. Referandumda ‘hayır’ demezseniz rejim değişecek’ dediğimizde bize karşı çıkanlar şimdi Atatürk’e hakaret edildiğini, Atatürk adının silinmek istendiğini  görmüyor mu?” ifadesini kullandı. 

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın açıklaması şöyle:

NURCULAR 15 TEMMUZ SONRASI DEVLETE DAHA ÇOK YERLEŞTİ

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e, annesi Zübeyde Anamıza ağza alınmayacak iftiralar atan, tarihçilik ve din adamlığı kisvesine bürünen insanlıktan nasibini almamış densiz kişilerin, bu iktidarın sessizliğinden faydalanarak Tv programlarında, yandaş gazete ve dergilerinde pervasızca hakarete devam ettiklerini görüyoruz.

Bu iktidar zamanında FETO terör örgütüyle mücadele edilirken, diğer tarikatlar ve gruplar devlette kadro ve nüfuz sahibi olmaya, insanlık dışı söylemlere, iftiralara ve hakaretlere devam ettiklerini görüyoruz. 

Bu iktidar zamanında televizyonda boy gösteren, bu iktidarın nimetleriyle yayın yapan, üne kavuşanlar, Atatürk’ü itibardan düşüreceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Onlar büyük bir gaflet ve ihanet içindeler. Bunu  yapanlar, Atamızı küçük düşürmeye ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar, hiç kimse Atamızı Türk Milletinin gönlünden ve beyninden silemez. Bunu iyi bilsinler.

Nur Tarikatından olan Hasan Akar'ın kendini bilmez hakaretleri, insanlığa sığmaz. Söylediklerini vicdan muhasebesi yapmadan, iktidara yaranmak için yaptığı kesindir. Siz onun sadece bu saçma laflarına, bu hayvanca bağırmasına bakmayın, devletin bu Nurculara nasıl teslim edildiğini, özellikle 15 Temmuz’dan sonra bu adamların FETÖ’nün yerine devlette nerelere yerleştirildiğine bakın, iktidarın gerçek yüzünü göreceksiniz. Devleti parsel parsel paylaşan bu tarikatların Atatürk Cumhuriyetine verdiği zararın haddi hesabı yokken, bu iktidar 15 yıldır Atamıza, cumhuriyetimize, laikliğe küfredenleri devlette beslemiştir. Bu iktidar, onları büyüten, ses etmeyen, devlet içinde güç oluşunca onunla mücadele ediyormuş gibi bir tavır içine girmiştir.

BUNLAR MÜNFERİT İFTİRALAR DEĞİL

Ekranlarda boy gösteren bu sözde tarihçilerin sözleri, bu din adamı müsveddesininin Zübeyde Anamıza ve Atamıza iftiraları münferit değildir. Bunların ait oldukları grupların, tarikatların, derneklerin, çıkardıkları dergilerin istisnasız tamamı Cumhuriyeti yıkmak, devleti tarikatların elinde paylaştırmak içindir. 

DEVLETTE “DERİN TARİH” DERGİSİ ABONELİKLERİ BİTİRİLSİN

Albayrak Medya Grubunun tavrını merak ediyorum; Kanalında, dergisinde Atamıza nefret kusan bu üç silahşör hakkında ne işlem yapacak? Yavuz Bahadıroğlu, Mustafa Armağan, Süleyman Yeşilyurt hakkında ne yapılacak? Prim mi dağıtacak, programı yayından mı kaldıracak? Başbakan Binali Yıldırım ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın tavrını merak ediyorum: Kamu kurumlarının tamamında ve Meclis’te “Derin Tarih” dergisinin aboneliğine son mu verecekler; yoksa adet haline getirdiği üzere, her kata, her vekil odasına birer sayısını mı dağıtacaklar?

İktidar rejimi yıkmaya çalışırken, bunlar da medyada tetikçiliğine soyunuyor, ekranlarda ağıza alınmayacak hakaretleri söylemeye devam ediyorlar ve nefret kusuyorlar.

Siz kim oluyorsunuz, hangi belgelerde okuyorsunuz da dergilerinizde Kurtuluş Savaşı kahramanlarını birbirine düşürmeye kalkıyorsunuz! Atatürk’e, kurduğu cumhuriyete her sayınızda saldırırken sırtınızı kime yaslıyorsunuz? “Derin Tarih” adlı derginin sloganına bakın: “Tüm Bildikleriniz Tarih Olacak!”mış…ve yine Atamız Çakma Napolyonmuş! Niyetleri çıkardıkları derginin kapağından belli, Cumhuriyetle kavgaya yeminli, Atamızı arşivden silmeye tembihli, iktidara nemalanmış bu “çakma” tarihçilerin, tarihçiliği düzmece edebiyat sanan bu ihanet şebekesinin hakkında acilen yakalama kararı çıkarılması ve tutuklanması gerekir.

FİKİR DEĞİL ZİKİR

Bu acımasızca ve insafsızca söylenenlerin, fikir ve ifade özgürlüğüyle ilgisi yoktur ,zikirle ilgisi vardır. Tarihin yorumuna saygı duyarız ama Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsına, Zübeyde Anamızın aziz hatırasına, özel yaşamına iftira atan bu ihanete asla göz yummayız! CHP olarak referandum çalışmaları sırasında söylediğimiz bir eleştiri ve uyarı vardı. Ne demiştik,bu iktidar anayasada yapmak istediği değişiklikle Atatürk Cumhuriyetini bitirmek ve kendi rejimleri kurmak istiyor. İşte şimdi birer birer değişik kişilerden, kurumlardan ve tarikatlardan rejim aleyhine açıklamalar ve saldırılar yapılıyor, Siyasi iktidardan hiç ses çıkmıyor, haklarında bir işlem de yapmıyor. Bu sessizlik nedeniyle Atamıza ve ailesine hakaret ve saldırılar artarak devam ediyor, iktidar da seyrediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.