CHP’Lİ BAKAN: ÇALIŞIRKEN DEVLET MEMURU DİSİPLİNE GELİNCE DEĞİL!

CHP’Lİ BAKAN: ÇALIŞIRKEN DEVLET MEMURU DİSİPLİNE GELİNCE DEĞİL!

DEVLETİMİZİN ADALET VE HAKKANİYET DUYGU DA ZEDELENMEKTEDİR

 

İçişleri Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’den ayrılarak İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki sivil memurların iki ayrı kanuna tabi çalışmalarına itiraz etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Yönetmeliklerinde personel tanımı içerisinde ‘sivil memur’ yani ‘devlet memuru’ ibaresinin yer almadığını belirten Bakan, TSK çatısı altından İçişleri Bakanlığı’na devredilen binlerce memurun hak kaybı yaşadığını söyledi ve 682 sayılı Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun Hükümünde Kararname’de değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi.

DEVLETİMİZİN ADALET VE HAKKANİYET DUYGU DA ZEDELENMEKTEDİR

Disiplin yönetmeliğindeki bu eksikliğin hukuka aykırı olduğunun altını çizen Bakan, “Düzenlemenin Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli devlet memurları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi çalışırken, özlük haklarını 10344 sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre alır. Diğer taraftan, kamu kurumlarında çalışan devlet memurları da özlük hakları ve disiplin yönünden 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olarak çalışır. Ancak, ülkemizin iç güvenlik görevini sağlayan Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli diğer kurumlardaki personel gibi aynı usülle atanmış, aynı ünvan ve yönetmeliğe tabi olmasına rağmen, söz konusu devlet memurlarının özlük hakları açısından 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna, disiplin yönünden 682 sayılı KHK ile tanımlanan Genel Kolluk Kuvvetleri Disiplin Hükümlerine tabi olması hukuka aykırıdır. Devletimizim adalet ve hakkaniyet duygusunu da zedelemektedir. Bu hukuka aykırılığın düzeltilmesi ve vatandaşlarımızın haklarının teslim edilmesi gerekir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.