CHP'Lİ BAKAN: "TASARI, ÇOCUKLARA ÖMÜR BOYU ‘TECAVÜZ CEZASI’ VERMEKTİR!"

CHP'Lİ BAKAN: "TASARI, ÇOCUKLARA ÖMÜR BOYU ‘TECAVÜZ CEZASI’ VERMEKTİR!"

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, komisyona çekilen ‘cinsel istismar tasarısı’nın tamamen iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, komisyona çekilen ‘cinsel istismar tasarısı’nın tamamen iptal edilmesi gerektiğini belirterek, “Fiziken, ruhen, hukuken çocuk olanın rızasını aramak çocuk tecavüzcüsüne, istismarcısına af değil midir? Tecavüze uğrayan çocuğu tecavüzcüsüyle evlendirmek o çocuklara ömür boyu tecavüz cezası vermek değil midir?” diye sordu.

Geçtiğimiz hafta TBMM’de görüşülen Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören torba yasa teklifine son dakikada AKP millletvekilleri tarafından ‘tecavüzcülerin tecavüz ettiği kişilerle evlenmesi durumunda cezasının hafifletilmesini’ öngören teklif  eklenmiş, muhalefetin itirazı ve açık oylama talebi nedeniyle karar oylaması Salı gününe kalmıştı.  

Günlerdir muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların ‘tecavüz meşrulaştırılamaz’ sloganıyla yaptıkları çağrılar sonucunda, geri adım atan hükümet, ‘cinsel istismar tasarısı’nı komisyona çektiğini açıkladı.

Teklif geri çekildi ancak tartışmalar bitmedi. Bir yandan muhalefet milletvekilleri tasarının iptali için TBMM’de yaptıkları konuşmalarla konuyu gündemde tutarken; diğer yandan sivil toplum örgütleri basın açıklamaları ve sosyal medyadan hükümete “tasarıyı iptal edin, bu yanlıştan dönün” çağrısı yapıyor.

TASARIYI TAMAMEN GERİ ÇEKİN!

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye’nin imzaladığı uluslararası sözleşmeleri hatırlarak, tasarının tamamen geri çekilmesini istedi. Bakan şu şekilde konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti olarak bizim de imzaladığımız Çocuk Hakları Sözleşmesi, uluslararası planda üzerinde mutabakata varılmış ve üzerinde pazarlık yapılması mümkün olmayan hükümler içermektedir; nerede doğduklarına, kim olduklarına, cinsiyetlerine, dinlerine bakılmaksızın çocuk haklarını tanımlamakta ve çocuk istismar ve sömürüsünü insanlığın ortak sorumluluğu olarak belirtmektedir. Şimdi soruyorum: Fiziken, ruhen, hukuken çocuk olanın rızasını aramak çocuk tecavüzcüsüne, istismarcısına af değil midir? Tecavüze uğrayan çocuğu tecavüzcüsüyle evlendirmek o çocuklara ömür boyu tecavüz cezası vermek değil midir? Bu yasayı komisyona geri çekmek yetmez, bu yasa tamamen geri çekilmelidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.