CHP’Lİ BAKAN’DAN REKTÖR TUNÇSİPER’E ÇOK SERT ELEŞTİRİ!

CHP’Lİ BAKAN’DAN REKTÖR TUNÇSİPER’E ÇOK SERT ELEŞTİRİ!

İzmir’de açılan iki yeni üniversitenin eğitim öğretime başlaması ve kadrolarının oluşturulmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper’i çok sert eleştirdi.

 

Hükümete seslenerek “Biz bu üniversiteleri niye açtık?” diye soran Bakan, “İzmir’de Demokrasi Üniversitesi’nde bölümler açılmadı, kadrolar açılmadı ama atanan rektör Tunçsiper’in şimdiden kadroları doldurduğunu söylediğini duyuyoruz, isme kadro açıldığını öğreniyoruz. Buradan Hükûmete soruyorum: Biz bu üniversiteleri niye açtık? Mağdur akademisyenleri kadrolarına iade mi edeceğiz, Tunçsiper’in eşine dostuna kadro mu vereceğiz?” dedi.

BİZ BU ÜNİVERSİTELERİ NEDEN AÇTIK?

Darbe girişimi sonrası OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile kapatılan üniversitelerin FETÖ ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olmayan akademik ve idari personellerinin İzmir’de yeni kurulan üniversitesiler ile diğer devlet üniversitelerine aktarılmalarına ilişkin verdiği kanun teklifini hatırlatarak tüm siyasi partilerden destek isteyen Bakan şu şekilde konuştu: “15 Temmuz sonrası kapatılan tüm vakıf üniversitelerinin devlet üniversitesi olması için kanun teklifi vermiştik. İzmir’e tüm milletvekillerinin imzasıyla 2 devlet üniversitesi kazandırdık. Ardından kapatılan bu üniversitelerde çalışan FETÖ’yle bağlantısı olmayan akademik ve idari personelin yeni açılacak üniversitelerde çalışmaya devam etmesi yönünde bir kanun teklifi verdim. İzmir’de Demokrasi Üniversitesi’nde bölümler açılmadı, kadrolar açılmadı ama atanan rektör Tunçsiper’in şimdiden kadroları doldurduğunu söylediğini duyuyoruz, isme kadro açıldığını öğreniyoruz. Buradan Hükûmete soruyorum: Biz bu üniversiteleri niye açtık? Mağdur akademisyenleri kadrolarına iade mi edeceğiz, Tunçsiper’in eşine dostuna kadro mu vereceğiz? Eğer yaşanan mağduriyetler giderilmeyecekse bu masum insanlara FETÖ’den sonra ikinci mağduriyet yaratılmıyor mu? Bu konuda vermiş olduğumuz kanun teklifine tüm siyasi partilerden destek bekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.